avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie la Parchetul de pe langa Curtea de Apel, ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie la Parchetul de pe langa Curtea de Apel, imposibilitate de prezentare

In urma cu o luna am fost implicat intr-un accident rutier in urma caruia a rezultat dauna totala a masinii mele si vatamarea unei persoane care se afla in masina mea.
Vinovat de producerea accidentului fiind celalalt sofer.
Dupa o saptamana m-am intors in Italia unde lucrez cu acte legale.Ieri am primit pe adresa din Romania o citatie prin care sunt chemat la audieri la parchetul de pe langa Curtea De apel in data de 03.10.2016.Practic, imi este imposibil sa ajung in Romania pana luni,exista riscul sa imi pierd locul de munca si nici timpul fizic nu imi este suficient pentru asta.
Ce ma sfatuti sa fac in aceasta situatie?
-pot trimite o scrisoare prin care sa justific de ce nu ma pot prezenta?
-care sunt implicatiile si urmarile acestui fapt?
-ce risc din punct de vedere legal daca nu ma prezint?
Multumesc frumos!
Ultima modificare: Vineri, 30 Septembrie 2016
iarna2015, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:37, 30 Septembrie 2016
Trimiteti o notificare cu confirmare de primire sau fax si puneti si documentele care sa ateste imposibilitatea de prezentare la data mentionata in citatie.
E bine sa precizați și când va veți prezenta la audiere.

O puteți face și prin avocat și ar putea sa fie mai ușor asa daca aveti bună comunicare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor - cerere audiere comisie rogatorie bogdanmb bogdanmb am fost pasager intro masina care a iesit in decor rostogolinduse, doar eu si soferul in masina. nimeni si nimic nu a mai fost implicat in acest accident ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea la data de pe citatie Madalin Manea Madalin Manea Buna ziua, Am primit o citatie de la politie pentru a ma prezenta ca parte vatamata. Insa eu nu sunt in tara si nu pot ajunge la data solicitata. Subiectul ... (vezi toată discuția)
Acident rutier cu deces si vatamari corporale niculescu cornelia niculescu cornelia In urma cu 3 ani de zile am fost implicata intr-un accident rutier. In urma accidentului produs din vina unui sofer(concluzie trasa de expertul care a analizat ... (vezi toată discuția)