avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am amenințat cu bătaia, într-un mesaj scris pe ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am amenințat cu bătaia, într-un mesaj scris pe Facebook, un medic psihiatru în conflict cu sora mea. Acesta mi-a făcut plângere, s-a dispus RUP și acum sunt citat la judecătorie. Sunt obligat să mă prezint?

Buna ziua. Acum ceva timp, sora mea a lucrat ca bona la un doctor psihiatru. La un moment dat, au intervenit disensiuni in colaborarea lor si ea a renunta la job. Acel individ a inceput apoi sa o ameninte frecvent, sa o injure de cate trecea prin fata casei lui( stau aproape unul de celalalt). In acelasi timp, individul respectiv a facut rost de numarul meu de telefon si a inceput sa ma ameninte si pe mine, la fel si sotia lui pe facebook. Implicandu-ma fara voia in conflictul dintre ei si sora ea. Acum vine partea interesanta: intr-un din zilele in care a injurat-o pe sora mea, am avut proasta inspiratie sa-l amenint si eu cu bataia pe facebook. Individul fiind procesoman din nastere mi-a facut plangere penala, politia m-a audiat, procurorul a dispus Neinceperea Urmaririi Penale din lipsa de probe si lipsa interesului public pt caz, mai ales ca eu am recunoscut amenintarea, dar nu am pus niciodata planul in aplicare si nici nu aveam intentia respectiva. Sora mea i-a facut si ea plangere la politie, solutionarea fiind ca i s-a pus in vedere acelui individ sa o lase in pace, fara a fi citat penal. Intrebarea mea: am primit citatia de la judecatorie pentru confirmarea renuntarii la urmarirea penala in forma trimisa de procuror. Eu trebuie sa ma prezint acolo ca intimat. Am vorbit cu un avocat insa acesta mi-a comunicat ca nu e nevoie de prezenta sa acolo, pentru ca acel caz nu prezinta interes public si judecatorul n-ar trebui sa treaca peste decizia procurorului. Ce ma sfatuiti sa fac in acest caz si cum credeti ca ar trebui sa decurga audierea? Poate acel individ sa faca presiuni la judecator pentru a-mi face rau? Sunt sigur ca este foarte nemultumit ca nu s-a inceput urmarirea penala in cazul meu . Este un om influent in oras, dupa spusele lui. Mentionez ca nu am avut niciun contact pana acum cu legea penala. Nici macar o amenda de circulatie nu am. Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: liviu79pit , utilizator 16:05, 15 Noiembrie 2018
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bănuiesc că nu ati platit consultanta la avocat si v-a dat un răspuns scurt care nu este gresit dar nici corect întrucât este incomplet..A terminat rapid cu dvs..Nu sunteti obligat să va prezentati dar aveti dreptul de a fi prezent si sa va apărați deoarece partea adversă are dreptul de a-si susține punctul de vedere în fața instanței.
Așadar, este indicat sa va prezentati personal sau, daca va permiteți să vă angajați avocat sa se prezinte acesta singur sau sa va însoțească pentru a beneficia de apărare cât mai bună.
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la termenul de judecata sa va exercitati apararea si sa sustineti cererea parchetului. Daca se respinge cererea, riscati ulterior sa fiti trimis in judecata.
Nu am platit, doar am cerut o parere. Oricum mi se pare ca sunt tarat degeaba prin tribunale, practic sunt vinovatul fara nicio vina, bagat fara voia mea in conflictul dintre 2 alte persoane.

-nu se fac recomandări publice-
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintarea cu moartea ContSters401479 ContSters401479 Buna ziua. Va deranjez cu doua intrebari. Persoana inculpata in dosarul penal (amenintare), a scris in declaratia sa, ca nu doreste avocat. (desi dpdv penal ... (vezi toată discuția)
Amenintari cu moartea prin telefon si sms rindo rindo De aproximativ 2 ani un individ il ameninta cu moartea prin sute de mesaje telefonice si verbal pe fratele meu, incercand sa il desparta de prietena lui. Au ... (vezi toată discuția)
Infractiune informatica? ContSters327384 ContSters327384 Spargerea unui cont de facebook , stergerea , modificarea , restrictionarea accesului , accesarea , idroducerea , deterioarea , folosirea identitatii si ... (vezi toată discuția)