avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Infractiune informatica?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Infractiune informatica?

Spargerea unui cont de facebook , stergerea , modificarea , restrictionarea accesului , accesarea , idroducerea , deterioarea , folosirea identitatii si vederea de mesaje private ... Este sa nu infractiune ?
Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: ContSters327384 , utilizator 20:32, 5 Decembrie 2014
Da, în cazul acesta este vorba de mai multe infractiuni. Cititi art. 360-366 cod penal si, in functie de faptele comise, o sa va lamuriti asupra incadrarii si pedepdelor. Acest gen de fapte sunt, în opinia legiuitorului, de o gravitate mare. Tocmai de aceea pedepsele care se pot aplica ajung chiar și la 5 sau 7 ani de închisoare.
Pai stii , toti avocatii cu care am vorbit mi-au zis la fel , ca sunt infractiuni foarte grave si mi-au zis la ce art, se incadreaza . Dar seful de post , prim-procurorul , procurorul ierarhic superioar , judecatoarea au zis clar ca nu este infractiune si au dat CLSAREA CAUZEI PENALE privind savarsirea infractiuni de frauda informatica . Judecatoarea a dat decizie definitiva .
Ce pot face , unde mai pot apela ? sunt infractiuni , stiu . dar nu stiu ce sa fac ca sa fac dreptate ... Pot sa le depun plangere de abuz in serviciu si sa ii suspectez de coruptie ( "infractorii " au niste familii instarite , cu multi bani , si au multe relatii in jud. meu ) ?
Va multumesc frumos !
Nu puteți primi o opinie avizată câtă vreme nu sunt știute circumstanțele săvârsirii faptei, probele din dosar și motivația instanței de judecată.
Inca nu am nici eu motivarea instantei deoarece a fost solutionata contestatia joi .
Pot face apel la ICCJ ? Sigur , domnii judecatori de acolo , vor zice ca este infractiune si este grava ... nu crd ca se joaca cu focul ca cei din jud. Olt ...
Daca depun plangere la CEDO , care ar fi timpul aprximativ , in care plangerea mi-ar fi rezolvata , in conditiile in care primesc amenintari cu moartea ( prin telefon ) de la aceste persoane ?

Alte discuții în legătură

Un copil a angajat un avocat tgeorgescu tgeorgescu Nu sunt avocat, dar vreau sa va intreb daca vi se pare normal ca un utilizator al forumului care a dezvaluit ca e copil de 16 ani (nu dau numele sa nu-mi fie ... (vezi toată discuția)
Motivarea respingere contestatie ! ContSters327384 ContSters327384 Cum poate sa spuna o judecatoarea ca \\" insa nimeni nu il opreste pe petent a depune plangere la DIICOT \\" dar da decizie finala definitiva ? Sau Cum ... (vezi toată discuția)
Amenintari facebook iuliaa19 iuliaa19 Cineva, cu un cont facebook fantoma ma tot ameninta. Repetitiv, chiar si dupa alte conturi. te tai , ti-as taia gatul, te violez, etc. Ce sansa am ca daca ... (vezi toată discuția)