avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Infractiune informatica?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Infractiune informatica?

Spargerea unui cont de facebook , stergerea , modificarea , restrictionarea accesului , accesarea , idroducerea , deterioarea , folosirea identitatii si vederea de mesaje private ... Este sa nu infractiune ?
Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: ContSters327384 , utilizator 20:32, 5 Decembrie 2014
faptele descrise de dv SUNT infractiuni doar ca in timpul cercetarii/judecarii sunt luate in considerare si alte criterii (cele amintite mai sus) si se ajunge la constatarea ca faptele nu intrunesc elementele constitutive ale infractiunii unul dintre aceste elem fiind si vinovatia (gradul de vinovatie), altul fiind pericolul social (care poate fi unul serios sau mai putin serios); se iau in calcul atitudinea faptuitorilor, daca au cazier penal, daca se constata ca se pot indrepta etc.

proc diicot a zis ca ‘cere cu suspendare’ ceea ce inseamna ca si el recunoaste un scazut grad de periculozitate etc. in instanta lucrurile pot decurge si mai bine pt faptasi si avand in vedere criteriile la care ma tot refer se poate ajunge la concluzia ca fapta nu intruneste elem constitutive ale infractiunii; nu cred ca proc acela v-a zis de abuz in serviciu; daca el considera asa ar trebui sa ‘reclame’ el sau… sa atace hot

cf legii nu cred ca se poate vorbi de abuz etc dar ca parte vatamata aveti dreptul sa atacati hot primei instante
Domul prim-procuror a zis ca le cere cu suspendare deoarece e prima fapta de genu asta . Prezinta pericol social . L-au spar prin anumite mijloace etc . Deci e infractiune
1. Daca era o parola usor de ghicit, nu era nevoie de niciun fel de talent de hacker.

2. DIICOT are competenta pentru crima organizata, nu pentru glume proaste. Deci daca procurorul a considerat ca era vorba de o gluma si nu de crima organizata, avea dreptul sa nu-si decline competenta in favoarea DIICOT.
1. parola eram in limba latina , compusa in trei cuvintye , legate intre ele , fiecare incepand cu litere mari si la sfarsit erau si doau cifre . Parola era : CupioCredoSentio28 ( iubeste crede simte )

2. Procurorul a zis ca e GRUP INFRACTIONAL .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un copil a angajat un avocat tgeorgescu tgeorgescu Nu sunt avocat, dar vreau sa va intreb daca vi se pare normal ca un utilizator al forumului care a dezvaluit ca e copil de 16 ani (nu dau numele sa nu-mi fie ... (vezi toată discuția)
Motivarea respingere contestatie ! ContSters327384 ContSters327384 Cum poate sa spuna o judecatoarea ca \\" insa nimeni nu il opreste pe petent a depune plangere la DIICOT \\" dar da decizie finala definitiva ? Sau Cum ... (vezi toată discuția)
Amenintari facebook iuliaa19 iuliaa19 Cineva, cu un cont facebook fantoma ma tot ameninta. Repetitiv, chiar si dupa alte conturi. te tai , ti-as taia gatul, te violez, etc. Ce sansa am ca daca ... (vezi toată discuția)