avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Infractiune informatica?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Infractiune informatica?

Spargerea unui cont de facebook , stergerea , modificarea , restrictionarea accesului , accesarea , idroducerea , deterioarea , folosirea identitatii si vederea de mesaje private ... Este sa nu infractiune ?
Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: ContSters327384 , utilizator 20:32, 5 Decembrie 2014
Nu vad ce ar avea CEDO de-a face cu asta. Nu s-a incalcat niciun drept fundamental prevazut de Conventie, deci CEDO va respinge cererea. Daca judecatorul a decis ca fapta nu prezinta pericol social sau nu exista interes public pentru a o pedepsi nu se incalca drepturile omului, dimpotriva, sa pedepseasca o fapta care nu prezinta pericol social ar incalca drepturile omului. Autoritatile nu au obligatia de a pedepsi o fapta care nici macar la nivel de gainarie nu se ridica. Eu am spus asta de mult, dar cine sa asculte?

De curiozitate: cine va trebui sa plateasca in acest caz cheltuielile judiciare?

S-o fi aplicand articolul urmator?

Art. 347
Contestaţia
(1) Împotriva încheierii pronunţate în temeiul art. 346 procurorul şi inculpatul pot face contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.

Amenintarea cu moartea este o fapta separata de spargerea contului de Facebook si va trebui sa faci plangere separat, cu mare grija sa nu induci in eroare organele judiciare (asta da fapta penala), ca glume proaste la telefon poate face oricine, nu neaparat cel care ti-a spart contul (poate are un var mai redus mintal caruia ii place sa sperie lumea sau poate are un dusman care vrea sa ii faca probleme prin a da vina pe el).

O amenintarea cu moartea trebuie sa fie credibila (suficient de realista) pentru a incepe urmarirea penala, glumele proaste n-au prioritate in urmarirea penala.
Ultima modificare: Duminică, 30 Noiembrie 2014
tgeorgescu, utilizator
Stimate domn. Asa de curiozitate va intreb si eu pe dumneavoastra . Eu am depus acum 2 luni plangere la DCCO Bucuresti . De acolo , acum o luna si jumatate a fost trasmis cazul al DCCO Olt pentru continuare cercetarilor . Lunea trecuta , ma sunat domul inspector DCCO Olt sef sa merg sa dau declaratii ca sa demareze ancheta ... a zis ca este FAPTA PENALA ( art. 360 Si art. 362 din NCp.) ... De ce , judecatoarea , 2 procuror , politistul de caz zic ca nu este infractiune ? Nu conosc Noul Cod Penal , sau nu stiu sa il interpreteze !?? De ce fac abuz ins serviciu ? M-am consultat cu o multime de avocati , care mi-au zis clara , ca este infraciune detul de GRAVA !!! Am vorbit cu un procuror din Bucuresti , care mi-a spus pentru asemenea cazuri se pot da si 5 ani cu executare . Ce rezulta din cele spuse de mine ? Va zic eu , CORUPTIE !!!! Cat despre amenintari , ma amenintat ca daca nu imi retrag aceasta plangere de la judecatorie ca ma prinde la liceu si ma omoara , ca mbaga cutitul in mine , etc. Am depus plangere si mi-au clasato la petitie , chiar daca eu am solicitat sa fie rasi la raspundere dupa NCP . Pe cel care l-am banuit in plangere , a recunoscut in fata politistului de caz . Politistul de caz a venit la mine acasa si mi-a zis clar " A recunoscut M.E. '' .. pe raspunsul celor de la politie adresat mie scrie ca a recunoscut . Dar in declaratia lui M.E. , zice " nu l-am amenintat nmiciodata pe numitul (eu) " .
Ce concluzii trageti de aici ? Daca plangerea e depusa la Bucuresti , e infractiue , daca e depusa in jud,Olt , nu este infractiune . Chiar va rog sa comentati aceste afirmatii facute de mine . Cat despre cine trebuie sa plateasca cheltuielile judoiciare , in orice caz nu eu , adica eu sunt partea vatamata , mi-a luat bataie , stau stresat intruna , si tot eu sa platesc cheltuielile judiciare , ca nu isi fac organele judiciare treaba corect .?!
ContSters327384, utilizator
Sa zicem ca un coleg de 18 ani iti fura un mar din ghiozdan. Este infractiune? Este! Prezinta pericol social? Banuiesc ca nu. Merita o condamnare de catre tribunal? Nu (mai mare daraua ca ocaua). Sa zicem ca tinerii care ti-au spart contul de Facebook ar fi trimisi la puscarie: viitorul lor ar fi pus in pericol, vor ajunge o povara pentru societate (nu doar costurile de a-i tine in inchisoare), ci faptul ca raman fara scoala terminata si cu cazier si nu-i mai angajeaza nimeni intr-o functie cat de cat buna. Cine este marele pierzator in acest caz? Societatea. Deci justitia nu trebuie sa priveasca doar la litera legii, ci si la spiritul ei si sa nu emita condamnari absurde. Plus ca nu se justifica sa cheltuiasca mii de euro pe investigatie pe serverele Facebook-ului cand sunt orfani care mor de foame si batrani dati afara din case.
Domnule , cat timp noul Cod Penal prevede ca accesul ilegal la un sistem informatic este infractiune respectiv ca modificare, stergerea, introducerea, restrictionarea accesului, deteriorarea datelor informatice este infractiune, de procurorii si judecatorii nu isi fac treaba? Ce poate fi altceva decat coruptie ? Dumneavoastra stiti ca trebuie sa dau explicatii si in ziua de azi , celor care au fot injurati si amenintati d acesti tineri de pe contul meu de facebook .. DUmneavoastra stii cat de stresat am fost eu din cauza acestor tineri ? Dumneavoastra stiti ca mi-am luat bataie in liceu deoarece persoana care ma lovit a fost injurata si amenintata de pe contul meu de facebook ? Dumneavoastra stiti ca dirigitele meu a fost injurat si amenintat de pe contul meu de faceboook .. am si in ziua de azi probleme cu dirigintele si conducerea liceului din acest motiv ? Cum mi-au spart mie , contul de facebook , maine poate sa sparga un cont de banca .... De ce ? ce ziceti , nu sunt un pericol social ? Nu trebuiau nici macar amendati ?

Interventie moderator: scrierea cu majuscule in forum poate fi interpretata ca agresiune conform art.1.2 din regulament asa ca va rog sa va conformati. Multumesc pentru intelegere
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Faptul ca ai mancat bataie e vina celor care te-au batut, ca nu pot sa sustina ca au telecomanda si ca au fost butonati de pe Facebook. Daca dirigintele a inteles care e problema si nu trage concluziile de rigoare e, scuza-ma, un prost.

Ia sa vedem care sunt consecintele plangerii penale: cearta cu politistii, cearta cu procurorii, cearta cu judecatorii. Dreptul penal e un instrument care trebuie aplicat criminalilor si talharilor, nu trebuie folosit in mod frivol si rudimentar de egoist. Risti sa dobandesti o reputatie de turnator si procesoman, iar multi angajatori nu vor astfel de oameni. Deci risti sa-ti strici viitorul propriu.

Anumite lucruri trebuie rabdate sau explicate in mod civilizat, nu e musai sa sara potera pentru orice gluma proasta.

Alte discuții în legătură

Un copil a angajat un avocat tgeorgescu tgeorgescu Nu sunt avocat, dar vreau sa va intreb daca vi se pare normal ca un utilizator al forumului care a dezvaluit ca e copil de 16 ani (nu dau numele sa nu-mi fie ... (vezi toată discuția)
Motivarea respingere contestatie ! ContSters327384 ContSters327384 Cum poate sa spuna o judecatoarea ca \\" insa nimeni nu il opreste pe petent a depune plangere la DIICOT \\" dar da decizie finala definitiva ? Sau Cum ... (vezi toată discuția)
Amenintari facebook iuliaa19 iuliaa19 Cineva, cu un cont facebook fantoma ma tot ameninta. Repetitiv, chiar si dupa alte conturi. te tai , ti-as taia gatul, te violez, etc. Ce sansa am ca daca ... (vezi toată discuția)