Spargerea unui cont de facebook , stergerea , modificarea , restrictionarea accesului , accesarea , idroducerea , deterioarea , folosirea identitatii si vederea de mesaje private ... Este sa nu infractiune ?
Va multumesc frumos !
Nu cred ! Ca nici Elodiei nu i-a furat Cioaca bani .. doar i l-a spart si a vazut mesaje .. si stati linistit ,,, ca pe contul de facebook .. nu vorbesti cu Preseditele sau Mai stiu eu cine ... E acelasi lucru ? E abuz in serviciu ! Clar ! Si fapta de coruptie si mai clar !
Mania e un prost sfatuitor. Ai grija sa nu fii pedepsit tu insuti ca acuzi aiurea de abuz si de coruptie. Nu esti condamnat pe viata la liceu sa zici ca ti-au nenorocit aia viata. La un moment dat vei termina liceul si vei merge mai departe.
Eu am inteles ce ziceti dumneavoastra .. nu prezinta un mare pericol social ,,, dar nici macar o amenda ? Fie ea de 10 lei , acolo ? Eu cred ca e cava necurat la mijloc
cititi art 314 - 320 c.proc.pen. pt a intelege de ce e (poate fi) perfect legala solutia data.
clasarea e dispusa de procuror, la sugestia organului de cercetare sau din oficiu;
una dintre ‘motivarile’ casarii este si aceea ca pedeapsa nu e mai mare de 5 ani; ar mai fi alte ‘motive’ pt casare: vinovatia autorului nu e cea ceruta de lege; fapta nu e pericol public din anumite motive (vedeti in cod);
o conditie a existentei infract este si intentia autorilor de a produce consecinte juridice.
pt faptele descrise in art 360 (fara al 3) se pedepaseste cu inchisoarea pana la 3 ani sau amenda (al 1) si pt cea de la al 2 cu inchisoare pana la 5 ani si cea de la 362 se pedepseste cu inchisoare pana la 5 ani; astfel stand lucrurile cu pedepsele (pana la 5 ani procurorul poate dispune clasarea) + alte criterii de individualizare se poate ajunge la o solutie gen “nu e infractiune’ in sensul ca in cazul dat pericolul social e minor etc;
fapta poate fi descrisa in cod pen sau legi speciale dar se iau in calcul si alte criterii: pedeapsa care e prevazuta, atitudinea autorilor in general inainte si dupa savarsirea faptei, pericolul social, prejudiciul patrimonial efectiv cauzat prin fapta… de ex, e mai periculos unul care “sparge” un cont nasa decat unul care acceseaza fara drept un cont fb. nu va place cum suna dar e o realitate juridica asa ca prea multe sanse de a schimba hotararea instantei nu sunt, dar e dreptul dv sa incercati (doar sa nu acuzati pe nimeni de coruptie)
nu e nimic necurat (v-am citat) daca s-a respectat legea si pare ca da, asa ca nici amenda nu se potriveste, cf dispoz legii (vedeti ce-am scris mai sus)
Draga domnilor ... Cum de domnul prim-procuror DIICOT mi-a zis ca e infraciune si sa nu ma supar , dar el o sa le cerea doar cu suspendare si a zis ca procurori si judecatorii sunt incompetenti si au facut abuz in serviciu . Vreau sa vad acum ce mai puteti comenta .
Amenintari facebook
iuliaa19
Cineva, cu un cont facebook fantoma ma tot ameninta. Repetitiv, chiar si dupa alte conturi. te tai , ti-as taia gatul, te violez, etc.
Ce sansa am ca daca ... (vezi toată discuția)