avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... oug 230/2008
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

oug 230/2008

buna, am si eu o intrebare la aceasta oug nr.230/2008
ce se intampla cu alesii locali respectiv primar, viceprimar avand in vedere ca ei ocupa functii de demnitate publica si nu sunt angajati nici pe lg. 53/2003 sau pe functie publica 188/1999?
la recunoasterea dr. salariale nu beneficiaza de spor de vechime chiar daca se constituie perioada in vechime in munca , nu are contract de munca pe perioada determinata sau nedeterminata, nu au obtinut postul prin concurs.
as avea o rugaminte daca pot obtine un raspuns concludent:ce va face : renunta la pensie sau la mandat avand in vedere ca este ales local si ca orice om a lucrat si are dreptul la o pensie. se are in vedere ca nu a iesit la pensie din administratie si pe vremea ... nu aveam privati...
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:23, 12 Ianuarie 2009
Potrivit OUG nr. 230/2008, "persoanele care, la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta, cumuleaza pensia cu venituri obtinute din exercitarea unor functii remunerate in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, precum si in cadrul regiilor autonome, societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor la care capitalul social este detinut integral sau majoritar de stat sau de o unitate administrativ-teritoriala, au obligatia de a opta intre suspendarea platii pensiei si incetarea raporturilor de munca sau de serviciu, in termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a prezentei ordonante de urgenta."
Termenul expira pe data de 20 ianuarie 2009.
Vă multumesc foarte mult şi aş aprecia dacă mi-aţi putea explica cum se calculează aceste termene şi care este baza legală pentru calcul!
Potrivit art. 11 din Legea nr.24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie si contract de munca la primarie ContSters45980 ContSters45980 Va rog, daca stiie cineva sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare: mama mea este angajata cu contract de munca la primarie pentru ingrijirea unei persoane ... (vezi toată discuția)
Calitatea de consilier local ContSters278216 ContSters278216 un salariat contractual al unei primarii are voie sa fie si consilier local?daca nu, in cazul in care este deja viceprimar este valida numirea sa? multumesc (vezi toată discuția)
Majorari salariale 12% cata32 cata32 Majorarea salariala se aplica doar functionarilor publici sau si personalului contractual? Primarii si viceprimarii beneficiaza?Cum se calculeaza procentul de ... (vezi toată discuția)