avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PENSIE ALIMENTARA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PENSIE ALIMENTARA

ma numesc Alina am 20 de ani si sunt curioasa de un lucru la varsta de 15 ani jumate tatal meu nu mia mai platit pensia alimentara ma tot amanat spunanumi ca imi da bani datorati (luna care vine, saptamana care vine si tot asa). am extrasul de cont in care specifica data la care au fost depusa ultima suma de bani. Eu in momentul de fata mai pot face ceva sa recuperez acea suma de bani?
El acuma are firma, are tot ce isi doreste nu mai am nici un numar ca sa il contactez.

VA MULTUMESC :sorry:
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
alynutza_lolita, utilizator
Cel mult , puteti recupera cu ajutorul unui executor judecatoresc, pensia datorata pe ultimul an.
Daca sunteti in continuarea studiilor si nu va intretineti prin munca, va puteti actiona in judecata tatal pt a se stabili o pensie de intretinere
Eu in momentu de fata nu sunt la scoala nici nu muncesc sunt intretinuta de mama mea.
deci ca sa recuperez acei doi ani jumate de pensie alimentara ce trebuie sa fac? Ma duc sa caut un avocat in primul rand? ma ingrijoreaza faptu ca am trecut de varsta de 18 ani si nu stiu daca il mai pot chema in judecata .
Daca nu urmati o forma de invatamant nu aveti motiv sa-l actionati in judecata pt ca sunteti majora si sanatoasa cat sa va puteti intretine prin munca.

Dvs ati avut stabilita prin hot judecatoreasca o pensie de intretinere pana la implinirea varstei de 18 ani cand ati devenit majora.
Pt ca tatal nu respecta de bunavoie acea hotarare, la vremea respectiva, aveati doua cai de a-l sili.. sa-i faceti plangere penala ( mama) la politie pt abandon de familie (de regula se depune dupa doua luni de neplata a pensiei) sau/ si sa-l executati silit.
Pentru a-l executa silit apeleaza la executor, iar acesta ii pune poprire pe venituri. Si in cazul executarii silite exista un termen, in cazul asta de 3 ani in care puteti actiona, pt ce e mai vechi, nu-l mai puteti obliga sa plateasca. De aceea am scris ca puteti recupera pensia datorata pe ultimul an ( pensia ce v-o datora de la 17 ani pana cand ati implinit 18)
Nu stiu daca merita ( nici suma, nici omul) sa va zbateti pt asta, probabil ca si suma e destul de mica.. cum credeti
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
gi-jane2, moderator
va multumesc foarte mult pentru raspuns acuma mam lamurit cum sta situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere pensie alimentara neplatita niciodata mariaa1503 mariaa1503 Buna ziua, am 17 ani si parintii mei au divortat in 2011, pensia alimentara fiind stabilita atunci, dar tatal meu nu a platit niciodata pensia pe motiv ca \"nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara daianara1988 daianara1988 BUNA ZIUA, PARINTI MEI AU DIVORTATA IN URMA CU 6 ANI , TATAL MEU SA INTELES CU MAMA MEA PENTRU A-MI TRIMITE PENSIE ALIMENTARA IN VALOARE DE 250 DE EURO LUNAR, ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie de intretinere neplatita ContSters212928 ContSters212928 Buna dimineata.Numele meu este Liviu,am 21 de ani si as dori sa stiu,daca imi pot da tatal in judecata,pentru ca nu mi-a platit niciodata pensia ... (vezi toată discuția)