avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obtinere pensie alimentara neplatita niciodata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obtinere pensie alimentara neplatita niciodata

Buna ziua, am 17 ani si parintii mei au divortat in 2011, pensia alimentara fiind stabilita atunci, dar tatal meu nu a platit niciodata pensia pe motiv ca "nu se poate intretine nici pe sine". Mama nu l-a dat in judecata pentru ca nu avea bani sa il dea si se temea ca ii va face rau, dar acum eu am posibilitatea sa platesc cheltuielile de judecata (numai la anul in martie fac 18 ani). Intrebarile mele sunt urmatoarele:
Exista posibilitatea sa imi primesc banii datorati daca il dau acum in judecata? Cat ar costa cheltuielile de judecata (mentionez ca mama mea este cu handicap de vedere, in pensie de boala)? Si ultima si cea mai controversata intrebare este daca are ceva daca eu nu mai stau cu mama mea de cateva luni pentru ca ea a ajutat o pe nasa mea cu copiii, si eu stau cu familia prietenului meu cu care sunt impreuna de 4 ani? Ar afecta procesul cu ceva? Mentionez ca la liceu am randament maxim, nu am avut absente, media mi-a fost 9.90 si am iesit a doua pe clasa, chiar si daca nu stau cu mama. Va multumesc, astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:40, 1 Iulie 2017
Puteți cere pensie alimentara retroactiv, doar pe ultimii trei ani .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti solicita pensia doar pentru ultimii trei ani,restul sumelor datorate fiind prescrise.Obtineti hotararea prin care tatal dvs a fost obligat la plata pensiei de intretinere si mergeti la un executor judecatoresc pt a o pune in executare.Puteti beneficia de pensie si dupa majorat in cazul in care va continuati studiile.Succes.
Pentru asta, apelati ( mama) la un executor judecatoresc competent teritorial.
Tata lucreaza sau are bunuri ?: Daca nu , nu aveti ce sa ii luati.

Cand vei implini 18 ani, daca nu contribuie de buna voie la intretinerea ta, il poati actiona in judecata, tu personal pt ca sa plateasca si pe mai departe pensie, asta daca vei urma cursurile unei facultati si nu te vei pitea intretine singura prin munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara-majorare ignrugnru ignrugnru Buna seara ! Domnule avocat, va rog sa ma ajutati cu o informatie. Sunt eleva in clasa aXII-a ,locuiesc in orasul Vulcan,jud HD. In data 28.08/2014 am ... (vezi toată discuția)
Dreptul familiei - neplata pensiei alimentare / parinte plecat in strainatate Lunarys Lunarys Buna ziua! Am nevoie de niste sfaturi in legatura cu neplata pensiei alimentare. Eu am 20 de ani si sunt in anul 1 de facultate. Parintii mei au divortat cand ... (vezi toată discuția)
Despagubire dupa neplata pensiei alimentare Elena2212 Elena2212 Buna seara. Am 18 ani, parintii mei au divortat in urma cu aproximativ 10 ani, iar eu am ramas in custodia mamei mele, cu care am plecat din apartamentul in ... (vezi toată discuția)