avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... DECIZIE ANRP
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

DECIZIE ANRP

Buna ziua,
Am o decizie de plata, eliberata de ANRP in 31.01.2008, in baza legii 247/2005.
Decizia, in original, a fost depusa la ANRP, odata cu cererea de optiune pentru plata despagubirilor.
Intrebarea mea este: cum pot obtine de la ei aceasta decizie pentru a face o copie legalizata. Am facut o cerere,la ANRP, in acest sens si mi s-a raspuns ca numai daca renunt la despagubire pot obtine decizia. Mentionez ca vreau sa introduc actiune in instanta si am inteles ca nu se accepta decat decizia in original.
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 21:22, 27 Iunie 2012
ANRP a scris negru pe alb, adica a raspuns in scris ca va restituie decizia numai daca renuntati la despagubire ? Eu banui ca raspunsul a fost verbal. Reveninti cu o cerere scrisa in care precizati ca solicitati eliberarea temporara a originalului (pentru o saptamana sa zicem) si sa va anunte in scris cand sa va prezentati la sediul lor pentru a va fi inmanata.
Pentru a introduce actiunea in instanta nu aveti nevoie de copie legalizata.
Stimată doamnă,

Eu unul nu îmi aduc aminte să fi depus decizii în original în instanță, iar probleme nu am întâlnit din această cauză.

De altfel, ca probe, am solicitat totdeauna aducerea dosarului care a stat la baza emiterii Deciziei.

Cu stimă.
Desigur, raspunsul a fost verbal. Am lasat o cerere la registratura lor, insa nu cred ca imi vor raspunde in scris.
Multumesc pt raspuns.
M-am grabit si am scris ca imi trebuie originalul pt instanta, era vorba de executor.
O zi buna,
da, pt executor aveti nevoie de copie legalizata.
raspunsul meu e acelasi: cerere scrisa pe care luati nr de inregistrare (adica sa va puna stampila cu ziua si luna cand ati depus cererea). daca nu va raspund in scris in termen de 30 de zile faceti a doua cerere in care precizati ca daca nici de data aceasta nu va raspund considerati indeplinita conditia "plangerii prealabile". Daca nici acum (adica dupa 60 de zile de cand la registratura vi s-a pus stampila pe cererea initiala) nu aveti alta cale decat instanta de judecata pentru obligatia de a face, respectiv de a va remite temporar originalul pt a putea efectua copii legalizate.
bineinteles ca aceste demersuri necesita mult timp in primul rand, dar alta cale legala eu nu cunosc.
daca sunteti din bucuresti puteti incerca "urgentarea" eliberarii temporare a originalului prin audiente saptamanale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensatii pentru deportatii din bulgaria ovidiu2010 ovidiu2010 Buna ziua, Ma adresez tuturor celor care ma pot ajuta cu urmatoarea problema: - tatal meu este deportat din Bulgaria si intr-o anumita perioada se puteau ... (vezi toată discuția)
Cum aflu dk primaria a trimis dosarul de despagubire la anrp pe legea 10 zotici zotici parinti mei au un dosar de despagubire pe legea10 la ANRP dar nu au nr de inregistrare si nici nr deciziei de despagubire ce trebuie sa fac k sa aflu dk ... (vezi toată discuția)
Legea 9/1998 miab miab Stie cineva daca se mai dau despagubiri la legea 9/1998 celor cu dosarele finalizate(aprobate de ani de zile? (vezi toată discuția)