avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... stabilirea prin hotarare judecatoreasca a dreptului de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

stabilirea prin hotarare judecatoreasca a dreptului de vizitare a copilului.

in urma divortului fiul meu a fost incredintat spre crestere si educare fostei sotii.nu am stabilit prin hotarare judecatoreasca un program de vizita si suport o fluctuatie in a avea acceptul fostei sotii de a-mi vedea copilul.cu alte cuvinte sunt la cheremul ei.nu stiu niciodata din timp cand pot sa-l iau sau nu si pentru cat timp,de multe ori imi comunica ca nu pot lua copilul desi stabilisem in prealabil sa-l iau,nu-l pot opri la mine peste noapte nici macar in vacante.din acest motiv nu pot pragrama nimic serios (o excursie de exemplu)la toate incercarile mele de rezolvare pe cale amiabila a acestor probleme fosta sotie imi da un singur si sec raspuns.,,ASA VREAU EU!!!".si daca nu-mi convine cat imi acorda ea drept sa vad copilul sa solicit sa hotarasca instanta.imi iubesc copilul si sunt dispus sa accept orice sacrificiu sa renunt la orice orgoliu sa pot fi cu el.o ora in plus traita cu el nu are pret.as dori sa stiu ce as putea obtine (in conditiile in care fosta va face tot ce-i sta in puteri sa se stabileasca un program cat mai redus de vizita)daca as solicita stabilirea in instanta a dreptului de vizita.incerc sa fiu un tata bun,contribui la intretinerea fiului meu cu mult mai mult decat s-a stabilit prin lege,copilul are 7 ani si isi doreste foarte mult sa fim impreuna dar simt ca toate astea nu conteaza in sistemul nostru juridic.multumesc anticipat celor care imi vor raspunde si transmit mamicilor singure intreaga mea consideratie.
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 11:57, 7 Ianuarie 2009
dvs aveti dreptul de a vizita minorul si de a va implica in educarea si cresterea acestuia .
Astfel , dvs va puteti adresa instantei de judecata in vederea valorificarii acestui drept.
Instanta de judecata , in functie de toate elementele situatiei de fapt , va putea incuviinta un program de vizita si stabili in concret modul in care acesta se va desfasura.

Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Faceti o cerere instantei prin care sa solicitati stabilirea unui program de vizita, eventual puteti sa il propuneti chiar dumneavoastra, urmand ca instanta sa tina cont de el sau sa-l modifice dupa cum considera necesar.
as dori sa stiu ce as putea obtine (in conditiile in care fosta va face tot ce-i sta in puteri sa se stabileasca un program cat mai redus de vizita)daca as solicita stabilirea in instanta a dreptului de vizita.

Tinand cont de varsta copilului va sfatuiesc sa solicitati un program de vizitare de minim 2 week-end-uri pe luna de vineri pana duminica, o luna in vacanta de vara si vacanta de iarna intreaga o data la 2 ani.
Daca totusi vi se pare putin, consultati un avocat si stabiliti impreuna o alta varianta pe care sa o prezentati instantei.
Oricum varianta finala ramane la aprecierea instantei de judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2009
Lăzăruţiu Lucian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copii Cosmin08 Cosmin08 Buna ziua, am si eu o intrebare! Sant divortat din septembrie 2017, iar copiii au ramas in grija fostei sotii care locuieste la mama ei, la 2 judete departare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, fiul meu a avut o relatie de 2 ani.domnisoara a ramas ... Iona1960 Iona1960 Buna ziua, Fiul meu a avut o relatie de 2 ani.Domnisoara a ramas insarcinata, dar relatia lor nu a rezistat. Deocamdata fiul meu nu lucreaza de 8 luni. Noi ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor buna_nana buna_nana Buna seara Pentru ca sunt o bunica care-si face griji pentru nepotel si are insomnii,s-a gindit sa va ceara un ajutor in lamurirea problemei care o are unul ... (vezi toată discuția)