Buna ziua,
Fiul meu a avut o relatie de 2 ani.Domnisoara a ramas insarcinata, dar relatia lor nu a rezistat.
Deocamdata fiul meu nu lucreaza de 8 luni.
Noi ca parinti ne-am intalnit cu familia ei o singura data,inainte sa se desparta, de atunci nu am mai vorbit.
Fiul meu doreste sa recunoasca faptul ca el e tatal copilului.
Ce trebuie sa intreprindem, daca familia ei doreste sa rupa orice relatie cu noi?
Ce obligatii va avea fiul meu?
Multumesc
Daca se va îngrădi dreptul de a avea relații personale cu minorul, atunci va trebui să vă adresați instanței de judecată pentru stabilirea unui program. În ceea ce privește obligațiile, pe lângă obligația de creștere și educare, va trebui să plătească pensie de întreținere.
Initial trebuie sa aiba loc recunoastere minorului, pentru a fi determinata filiatia fata de tata.
Aceasta poate sa aiba loc prin declaratie notariala.
Incercati sa obtineti o copie de pe certificatul de nastere.
Ulterior, va puteti adresa instantei de judecata , pentru a fi dispuse urmatoarele masuri : -forma autoritatii parintesti.( de regula, aceasta este exercitata in comun, parintii iau deciziile majore din viata copilului impreuna ). -locuinta minorului sa fie stabilita la fosta concubina, conform art. 400 din Codul civil.
-veti exercita dreptul de vizitare, fiind stabilit un program de vizitare, in 2 week-end-uri, respectiv in perioada sarbatorilor(daca va fi posibil, in functie de varsta minorului, optiunea fostei partenere, rutina prestabilita a minorului ),si, totodata, va fii incuviintata posibilitatea de a telefona, pentru a cunoaste evolutia minorului, in diverse intervale.
Incredintare minor
kykyna
Buna ziua,
As dori sa va intreb si eu ceva sunt cu procesul pe rol cu tatal copilului meu,s-a dus si mi-a facut plingere la prot copilului ca ma opun sa isi ... (vezi toată discuția)