avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizita minor

Buna seara
Pentru ca sunt o bunica care-si face griji pentru nepotel si are insomnii,s-a gindit sa va ceara un ajutor in lamurirea problemei care o are unul dintre fii pentru stabilirea programului de vizita a minorului,incredintat prin sentinta de divort mamei cetatean strain.Pentru ca nu s-a stabilit acest program la divort si in acel moment fosta nora se afla in Romania cu copilul,acum cind a parasit tara si a plecat la ea in R. Moldova,acesta nu e de acord cu programul de vizita si invoca fel si fel de minciuni si declarati false despre tatal copilul.El ar dori sa-l aduca in tara in vacantele copilului,dar ea targiverseaza definitivarea procesului pe care fiul meu l-a intentat pentru programul de vizite si mereu aduce declarati false cum ca nu are conditi si e un tata violent.,ceea ce nu este adevarat.
La ultima infatisare,judecatoare a cerut ancheta sociala si aici si la ea in R. Modova. De asemenea baiatul va aduce dovezi concludente ca are conditi si venit financiar mult mai bun ptr.a-i oferi copiluilui vacante frumoase si linistite la el acasa si pentru a sta si citeva zile cu bunici din Romania cu care de altfel a petrecut in proportie de 90 % cei 4ani cit a stat in Romania.
Intrebarea mea este ce ar putea sa mai faca fiul meu pentru a avea certitudine si siguranta ca vea avea copilul cu el in vacanta si se va ocupa de el,ca se va da un cistig de cauza la acest proces.Eu zic ca are dreptul la acest program de vizita ,adica sa-l aduca in Romania si nu poate sa-i impuna fosta sotie sa-l viziteze in R. Moldoiova.
multumesc aniticipat
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:39, 10 Noiembrie 2010
Toate aceste doleante ale fiului dvs,depind de instanta de judecata,care analizand probele ,astfel cum vor fi administrate in cauza,mai ales ca fostii soti nu se inteleg asupra unui program de vizitare,va pronunta o sentinta judecatoreasca.
De asemeni tot instanta este cea care va stabili programul de vizitare al minorului si modul in care vor fi permise legaturile personale ale minorului cu tatal,inclusiv in timpul vacantelor copilului(in Rep.Moldova sau/si in Romania).
Pana la sosirea anchetei sociale si probabil ca si dupa epuizarea celorlalte probatorii solicitate de parti(acte,interogatorii,eventual martori),instanta nu se poate pronunta asupra cererii fiului dvs
va multumesc pentru ajutor
Tocmai ca fiul meu nu are cu cine sa se inteleaga,este o persoana cu idei fixe,care daca nu si-a atins scopul cu acesta casatorie acum vrea sa se razbune pe el prin faputul ca nu-i de acord cu nimic in ceea ce priveste copilul si nici sa -l lasa in Romania la tatal in vacanta.nu vrea nici pensia alimentara,nimic..zice ca re sprijin financiar de la parinti si frate,dar ea nu are un servici si nu-l duce pe copil la gardinita sa-l integreze in colectivitate.Vom astepta sa vedem ce va hotari instanta de judecata ,noi vom aduce toate dovezile si eventual martori in sprijinul unui verdict favorabil fiului meu.
Si as mai dori sa va intreb ceva....vrem sa nu mai poarte numele nostru fosta nora,drept ci i s-a dat prin sentinta judecatoreasca la divort,dar asta s-a intimplat pentru ca ea avea depuse actele la ambasada R.Modova pentru cetatenie romana,dar pentru ca a parasit tara si si-a facut domicilui si act de indentitate pe adresa unde sta ,adica la parinti nu mai suntem de acord sa poarte numele nostru,numai copilul va ramine pe numele tatalui.Ar trebui deschis alta cerere la judecatorie?
multumesc inca odata..
daca fiul dvs a fost de aord ca fosta sotie sa-i poarte numele in continuare si instanta s-a pronuntat deja asupra acestui fapt, fosta nora a dvs va ramane cu numele obtinut prin casatorie. nu mai aveti ce face
Este deja un lucru stabilit printr-o sentinta de divort defintiva si irevocabila,iar fiul dvs ,care este major a fost de acord ca fosta sotie sa ii poarte in continuare numele,astfel ca cererea dvs,nu are rost atata timp cat fiul dvs a avut alta opinie.
Oricat ati dori ,nu puteti hotara dvs,in numele fiului major.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort spania_romania cristina culea cristina culea buna ziua.In octombrie2007 am divortat de sotul meu ,divort de comun acord avem un copil de 9 ani care locuieste cu mine ,dupa divort am ramas cu numele de ... (vezi toată discuția)
Programul de vizita al minorului care locuieste in strainatate la parintele caruia nu ia fost incredintat spre crestere si educare HorynaGabriela HorynaGabriela ma aflu in danemarca impreuna cu fiul meu in varsta de 7 ani,acesta imi este incredintat mie spre crestere si educare.Eu sunt inregistrata iar pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita jason stratham jason stratham in urma divortului am obtinut custodia copilului in intregime deoarece fostul sot nu a cerut nici drept de vizita. acum ma aflu cu minorul in alta taraunde am ... (vezi toată discuția)