avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce trebuie sa fac?

buna ziua!am o problema cu locul de munca si nu stiu la cine sa apelez. ieri mi-a venit seful cu preavizul pentru a-l semna,desi pe preaviz scrie ca la data de 1.06.2012 mi s-a comunicat ca locatia unde lucrez se desfiinteaza,abia ieri 26.06.2012 mi l-a adus,pe 1.07.2012 fiind ultima zi de munca. eu nu am vrut sa-l semnez deoarece nu mi s-a dat inca salariu pe luna trecuta si bonurile,dar m-a obligat sa-l semnez,si mi-a zis ca daca vreau mi se va da somaj.dar am auzit ca ar trebui sa mi se dea si un salariu sau mai multe compensatorii,este adevarat? va rog frumos sa-mi raspunde-ti,vreau sa stiu unde pot sa ma adresez cu aceasta problema deoarece nu-mi convine sa raman si fara salariul pe luna trecuta. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:00, 27 Iunie 2012
Neplata salariului poate fi sesizata ITM-ului si/sau se poate promova o actiune in instanta impotriva angajatorului ...

Concedierea pentru desfiintarea postului va da posibilitatea de a beneficia de somaj.

Salariile compensatorii se acorda numai daca sunt prevazute in reg.intern al angajatorului sau in ccm aplicabil acestuia .. in caz contrar, doar daca doreste angajatorul sa va ofere asa ceva avand in vedere ca nu are o astfel de obligatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj cu sau fara plati compensatorii andrea_palko andrea_palko Buna ziua, Am fost anuntata ca mi se desfiinteaza postul in care lucrez si ca voi fi trimisa in somaj, intrebarea mea este: am dreptul la ceva plati ... (vezi toată discuția)
Contestare concediere Marius Nou Marius Nou cum pot si unde sa contest concedierea care mi s-a facut? La firma la care lucrez sunt 2 angajati:un inginer si o secretara. Eu, inginerul, sunt dat afara ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca cu art.65 dan furnea dan furnea Mi s-a desfacut contractul de munca la data de 01.11.2009., de o societate privata din cluj-napoca, avind ca activitate c-tii si instalatii in c-tii. Eu sint ... (vezi toată discuția)