Am un prieten care s-a insurat cu o femeie din republica Dominicana si s-au stabilit in Palma de Mallorca unde au resedinta. Acum s-au hotarat sa divorteze. Problema este ca amandoi vor custodia copilului. Copilul are pasaport roman insa s-a nascut in italia dar cetatenie romana.
Intrebarea este daca ar fi avantajos pentru el sa faca divortul in Romania sau in Spania si unde ar avea mai multe sanse de obtinere a custodiei copilului?
Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns sau sa ma puteti indruma unde am putea afla mai multe detalii proceduri etc
detalii puteti afla adresandu-va unui avocat, dar casatoria trebuie desfacuta acolo unde a fost incheiata.custodia copilului se trateaza in acelas fel.
detalii puteti afla adresandu-va unui avocat, dar casatoria trebuie desfacuta acolo unde a fost incheiata.custodia copilului se trateaza in acelas fel.
Sunteti sigur?
Care sunt instantele competente conform Reg. EU Nr. 2201/2003? Cele spaniole! Iar regulamentul se aplica chiar daca una din parti nu este cetatean eu.
Ei deja au aplicat pentru divort in spania au ambele parti avocati iar pe 15 ianuarie au prima infatisare. Intrebarea era daca reprezinta un avantaj pentru tata sa se judece in Romania pentru a obtine custodia copilului.
Divort
sorella
Sora mea este stabilita in Spania impreuna cu sotul si cei doi copii minori. De curand au hotarat sa divorteze. Unul vrea ca divortul sa se desfasoare in ... (vezi toată discuția)