avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Coduri CAEN impuse la plata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Coduri CAEN impuse la plata

Buna ziua.La inceputul anului 2008 cand mi-am deschis un punct de lucru nu l-am putut deschide fara sa imi schimb codurile CAEN la camera de comert Cluj. Acolo mi sa cerut sa platesc 9.000.000 lei vechi pentru acest lucru si sa imi introduc doar 10 coduri la aceasta suma. Am cerut sa mi se treaca toate codurile care le aveam inainte pe statut si mi s-a spus caci pentru acest lucru trebuie sa platesc 30.000.000 lei. In final am renuntat deoarece cred caci era enorm pentru mine si am ramas din enormitatea de coduri care le-am avut cu 10 coduri si plata a 9.000.000 lei vechi. Dupa o luna si-au schimbat legea si trecerea noilor coduri sa facut gratuit. De fapt nu sunt convins caci si prima a fost sau nu lege. Am sesizat acest lucru la camera si mi sa raspuns caci asa a fost atunci si nu au ce sa-mi faca, desi eu am cerut ca baremi sa imi inapoieze celelalte coduri care de fapt erau ale mele. Ce ma sfatuiti si cam ce drepturi am. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ionutanton777ro , utilizator 19:48, 7 Ianuarie 2009
Daca doriti sa reactualizati codurile dupa noua codificare, puteti sa o faceti printr-un act aditional.In acesta puteti cuprinde ce coduri doriti.Procedura este simpla si se face la registru.
Revin din nou la subiectul ridicat deoarece eu in 2008 ianuarie am platit Camerei de Comert 9.000.000. lei pentru schimbarea codurilor CAEN si ca sa-mi schimb toate codurile avute in statut mi sa cerut 30.000.000 lei in numele unei ASAZISE LEGI, lucru care nu am putut sa-l fac atunci deoarece era foarte mult pentru mine , si din acest motiv am renuntat la ele (mentionez caci am fost obligat sa-mi schib codurile atunci deoarece imi deschideam un punct de lucru si nu caci ar fi fost optiunea mea). Urmare din luna martie nu stiu cum , inexplicabil, codurile CAEN se schimba gratuit, dar eu am ramas cu bani dati si cu toate codurile pierdute. CUM pot sa imi recuperez codurile si banii care cred caci mi s-au perceput in mod eronat sau cum se justifica acesta interpretare a legii. Va multumesc anticipat.
"Recuperarea" codurilor poate fi facuta numai prin act aditional la statut.(procedura standard)#-o
Daca la data la care ati facut introducerea de noi coduri era in vigoare reglementarea respectiva(plata fiecarui cod),recuperarea sumelor este imposibila.
Nu cred ca va mai puteti recupera banii.
Puteti readauga codurile lasate pe dinafara, insa prin hotarare AGA care se publica in Monitorul Oficial si deci costa 100 ron/2000 caractere numai aceasta publicare, adica per total destul de mult. Iarasi va veti apropia de vreo 1000 ron ca si costuri daca doriti sa reintroduceti aproape toate codurile caen disponibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coduri caen pentru care am platit Tica55 Tica55 Buna ziua.La inceputul anului 2008 cand mi-am deschis un punct de lucru nu l-am putut deschide fara sa imi schimb codurile CAEN la camera de comert Cluj. Acolo ... (vezi toată discuția)
Autorizare ob. de activ. AMF2010 AMF2010 Buna, daca am ca obiect de activ. trecut in statut, comercializarea de paine...si vreau sa iau o franciza pe produse de patiserie pt. comercializarea lor, ... (vezi toată discuția)
Coduri caen aurell aurell am in statutul societatii un domeniu principal de activitate, apoi vin subgrupe cu mai multe activitati secundare. am participat de curand la o licitatie iar ... (vezi toată discuția)