avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Pot fi trasa la raspundere pentru datoriile fostului ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Pot fi trasa la raspundere pentru datoriile fostului sot?

Sunt divortata de 2 ani de zile. Adresa fostului sot este aceeasi cu a mea. Azi, a venit o tipa de la taxe si impozite cu un plic pentru el, i-am spus ca nu mai locuieste aici, si i-am dat numele meu. El a facut multe tampenii, si ma gandesc daca tipa nu era cumva de la recuperare datorii si ma poate trage pe mine la raspundere. Noi n-am avut bunuri in comun, sau credite, etc, insa pot fi trasa la raspundere pt datoriile lui? Adica sa mi se opreasca din salariu, etc? Sunt paranoica, stiu, dar am trecut prin multe? Va rog, astept un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:45, 27 Iunie 2012
Nu se poate intampla asa ceva!
Atata timp cat nu aveti nici o calitate in vreun contract de credit nu vi se poate atrage raspunderea. Daca nu ati avut bunuri comune, nu aveti de ce va teme din din punct de vedere al obligatiilor la bugetul local, respectiv taxe si impozite locale. Si o sugestie, cu permisiunea dvs., cand mai vine cineva si pretinde ca este de la o anumita institutie ori societate indiferent de obiectul de activitate, solicitati legitimarea si apoi comunicati numele dvs., asigurati-va ca stiti cu cine ati stat de vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociat cu o firma falimentara GynoD GynoD Buna ziua! Cineva are o firma. Dupa un timp, m-am asociat cu el, dar doar cu numele (in sensul ca nu am profit de pe urma ei, doar apar cu numele). Firma a ... (vezi toată discuția)
Notificare de la lichidator dana4_dan dana4_dan Buna ziua. Sunt administratorul unei firme SRL, infiintata in anul 1999.In acesta firma mai sunt inca 2 administratori si 2 asociati de alta nationalitate ... (vezi toată discuția)
Cesionare firma mariab51 mariab51 in dec 2008 am cesionat firma unei pers care acum are probleme legate de ac firma,e srestat si cercetet ,la data cesionarii firma avea datorii numai la stat ... (vezi toată discuția)