avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatia de executare la adresa gresita
Discuție deschisă în Executare silită

Somatia de executare la adresa gresita

Buna ziua,

Am aflat din incheierea de sedinta la care s-a admis executarea ca domiciliul la care urmeaza sa primesc somatia este gresit, este cel din contractul de credit. Intre timp eu am anuntat de nspe mii de ori in scris prin registratura lor creditorul ca mi-am schimbat adresa si am primit corespondenta cu confirmare de primire pe adresa mea corecta. La executor insa nu a ajuns.... Cred ca executorul intentionat trimite pe adresa gresita ca sa nu primesc somatia si sa nu pot contesta.
Este in avantajul meu sa las sa trimita pe adresa gresita?
Multumesc.
Buna ziua,

Este in avantajul dvs. , da. veti avea un motiv in plus de contestatie, este un motiv de anulare a somatiei de plata si a tuturor actelor de executare ce vor fi comunicate gresit. Adresa gresita este domicilul dvs sau cea noua este adresa de domiciliu?
Eu locuiesc la o alta adresa decit am vazut ca au trecut ei in incheiere deci adresa gresita nu e domiciliul meu. Nu mai locuiesc acolo si nu am cum sa primesc nici o somatie. Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
Dana Marin, utilizator
Va intrebam daca adresa veche figureaza ca si domicilu pe cartea dvs de identitate, caz in care viciul de citare ar putea sa nu existe. Trebuie sa notificati executorul ca locuiti la alta adresa , in acest caz.
Daca noua adresa e domiciliul din actul de identitate, e clar motiv de nulitate al somatiei de plata.

Ultima modificare: Miercuri, 27 Iunie 2012
gi-jane2, moderator
Da, pe cartea mea de identitate este noua adresa comunicata creditorului de n ori. Adresa pe care executorul a dat-o la judecatorie este cea din contractul de credit incheiat acum 4 ani, de pe buletinul vechi pe care mi l-am schimabt din anul 2008, nu s-au mai obosit s-o schimbe pentru ca....nu stiu de ce.
In atare situatie in baza somatiei de plata care contine eraore privitor la adresa de domiciliu,aveti dreptul sa formulati contestatie la executare
Practic ,demersul nu are ca si efect decat prelungirea situatiei ,obliga la refacerea actelor de executare silita,dar nu conduce la anularea titlului executoriu

Alte discuții în legătură

Dosar perimat?cum dovedesc? tatiana28 tatiana28 Buna ziua.Va rog din nou ajutorul,orice parere imi este de folos.Pe scurt in 2009 am primit o somatie de executare pentru o sulta in urma unui partaj in care ... (vezi toată discuția)
Executare silita inceputa in 2015, am aflat de ea in 2019 odata cu poprirea, ce pot face? negue_c negue_c Buna ziua, Dupa cum spune si titlul, zilele trecute am aflat ca la un executor judecatoresc exista dosar de executare pe numele meu, deschis in 2015, pentru ... (vezi toată discuția)
Executare silita Cristina2512 Cristina2512 Buna ziua! Am cateva nelamuriri legate de o executare silita ce mi-a fost comunicata la vechiul domiciliu, unde nu mai locuiesc de 1 an si ceva. Intamplator ... (vezi toată discuția)