buna seara!nu stiu dac am pus o intrebare dificila sau nu prezinta interes ptr dvs,dar nu mi-a raspuns nimeni.asa ca o repet.am o masina adusa din austria fara talon,doar cu cartea [typenschein] cu ultim mentiune radiat.am platit toate taxele,dar cei de la politie mi-au spus[dupa multe consultari cu cmdt-ul politieie]ca fara talonul ei din austria nu se poate inmatricula.am trecut cu vederea faptul ca desi masina este prevazuta cu catalizator,sonda lamda,injectie electronica mi-a fost declarata noneuro,am trecut cu vederea ca pe masina am dat 1200 euro,iar taxa 1700 euro,dar mai mult nu pot.este chiar atit de important acel talon?cu o hotarire judecatoreasca nu o pot inmatricula,din moment ce fiind radiata,inseamna ca e libera de sarcini,nu?
Fara talon (brief) nu puteti inmatricula masina in Romania.
Trebuie sa mergeti in Austria, si sa luati talonul de la persoana/firma de la care ati cumparat masina.Daca vanzatorul a radiat masina cand ati cumparat-o, trebuia sa va dea si talonul masinii sau sa va faca talon pe numele dvs.
Este important talonul masinii (poate este furata sau facuta din dezmembrari....).
Important: Daca aveti carte de identitate facuta la RAR si certificat de autentificare- mergeti la un notar, dati declaratie pe proprie raspundere ca a-ti pierdut talonul mic, mergeti la Politie cu aceste acte si inmatriculati masina!
multumesc d-lui cermak gruianu ptr sfat.L-am urmat si am avut succes:politia mi-a primit actele,dar mi-a solicitat si nr din austria[pe care nu le am].am returnat alte nr.de acum Dumnezeu cu mila.sa platesc 6500ron taxa poluare si stau la mina lor?nu mi se pare corect.abia astept sa ma respinga luni,ca sa merg in bulgaria .mult mai ieftin si rapid
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Lipsa nr straine
maneas
buna seara!am cumparat o masina adusa din austria,care nu are talon si nr din austria[este radiata pe carte].am depus actele la politie,am platit toate ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto
maneas
buna seara!am o mare problema cu inscrierea unei masini aduse de afara.am totul inregula la ea ,dar la politie m-i s-a refuzat inmatricularea deoarece nu am ... (vezi toată discuția)
Lipsa acte
alexutzcl
buna ziua.am si io o problema am cumparat acum o luna o masina din austria si am fost la o firma de asigurari si am luat numere provizori pe 8 zile si mi-sa ... (vezi toată discuția)