avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis

Buna ziua . As avea nevoie de un sfat . Astazi , 06.01.2008 am fost oprit de un echipaj de politie , pentru incalcarea liniei continue . Mentionez ca am intors si nu am depasit alt autovehicul . Am deja 9 puncte pentru o incalcare de linie continua respectiv pentru ca am circulat cu defectiuni la sistemul de iluminare ( 6 pentru linie , 3 pentru becuri) . Astazi nu am semnat procesul verbal , iar permisul mi-a fost restituit . Am presupus astfel ca mi-a fost aplicata aceeasi sanctiune de 300 lei si 6 puncte de penalizare ca acum 3 luni -mentionez ca politistul nu mi-a spus ce articol am incalcat si nici ce sanctiune mi-a aplicat , decat in momentul cand m-a oprit , cand mi-a spus ca m-a oprit pentru linia continua . In mod normal acum as avea 15 puncte . Care este procedura in continuare ? Trebuie sa predau permisul sau trebuie sa astept o instiintare de la politie ca sa il predau ? Iar dupa aceea trebuie sa mai sustin vre-un examen ? Astept un raspuns . Va multumesc

--- Sunt sofer .
Cel mai recent răspuns: mariachi , utilizator 09:25, 7 Ianuarie 2009
Care este motivul pentru care nu ati semnat procesul verbal?
Oricum , o sa-l primiti acasa prin posta si atunci o sa vedeti sanctiunea aplicata.
Si tot prin posta o sa primiti instiintarea de la politie (in situatia in care ati acumulat peste 15 puncte) ca trebuie sa va prezentati in termen de 5 zile de la data comunicarii instiintarii pentru a preda permisul in vederea suspendarii.
Nu am semnat pentru ca asa am fost invatat de cineva , sa nu semnez procesele verbale . Deobicei dureaza cateva luni bune pana le primesc acasa si cu ocazia asta mai amân . Am mai avut si norocul pana acuma , ca politistul care m-a oprit sa nu puna martor ca nu am vrut sa semnez si amenda a plecat inapoi . Stiti cumva care este perioada dupa acumularea celor 15 puncte in care voi primi instiintarea ? Va multumesc pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat ContSters170475 ContSters170475 am fost oprit de poliția rutieră și mi s-a întocmit un proces verbal de reținere a permisului pe 30 de zile pe care nu l-am semnat și ... (vezi toată discuția)
Permis anulat? alexoctave alexoctave Buna ziua Va rog sa ma ajutati intr-o chestiune legata de permisul auto. Pe data de 20 decembrie 2010 am depasit pe linie continua un alt autoturism ... (vezi toată discuția)
Predare permis mariachi mariachi Astazi am primit la posta o recomandata de la IJP MH . Am ridicat-o si am deschis-o . Eram invitat sa predau in termen de 5 zile permisul , intrucat am ... (vezi toată discuția)