avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Predare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Predare permis

Astazi am primit la posta o recomandata de la IJP MH . Am ridicat-o si am deschis-o . Eram invitat sa predau in termen de 5 zile permisul , intrucat am acumulat 15 puncte . Problema este ca eu nici una din amenzile primite nu am semnat-o , urmand sa le primesc acasa si sa le contest . Intrebarea mea este : este legal sa mi se ceara sa predau permisul cu toate ca nu am avut sansa sa contest amenzile ? Pot sa contest aceasta decizie a lor ? Una din amenzi "implineste" 6 luni in data de 3 februarie . Normal in 6 luni trebuia sa imi vina acasa , daca nu , stiu ca nu mai este valabila . Astept un raspuns . Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: mariachi , utilizator 21:10, 28 Ianuarie 2009
Mergeti la politie si vedeti cum ati adunat acele puncte. Faceti o adresa si mentionati ca nu ati primit nici un proces verbal acasa si ca dumneavoastra doriti sa contestati acele procese verbale in momentul comunicarii.
Daca sanctiunea nu este aplicata in termen de 6 luni de la constatarea faptei, aceasta se prescrie.
Va multumesc pentru ajutor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis mariachi mariachi Buna ziua . As avea nevoie de un sfat . Astazi , 06.01.2008 am fost oprit de un echipaj de politie , pentru incalcarea liniei continue . Mentionez ca am intors ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pv in 30 de zile respectiv de 6 luni ticut ticut am fost depistat pe un sector de drum nemarcat ca fiind localitate de un radar in mers(110km/h) si am fost sanctionat pt lipsa actelor si pentru viteza. nu am ... (vezi toată discuția)