avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general impozitul pe dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

impozitul pe dividende

cand se constituie in balanta impozitul pe dividende
Cel mai recent răspuns: iulia53 , utilizator 09:03, 29 Iunie 2012
La sfarsitul exercitiului financiar.
Cind este Hot. AGA si decide sa se distribuie,se declara si se plateste 16 % impozit. pe dividente,atunci in luna respectiva se fac inregistrarile cu impoz. pe dividente,nu neaparat la sf. anului,atunci este termenul final .
daca s-au distribuit dividendedele in februarie 2012 si vor fi platite pe la sfarsitul anului, trebuie sa constitui impozitul pe dividende din februarie sau in luna in care le platesc?
Va multumesc.
in luna in care le platiti ,atunci si declarati la finante si inregistrati in balanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile alocare dividende din profitul anului 2013 irinuka2005 irinuka2005 Firma infiintata in 2013 microintreprindere,la sf anului realizeaza profit 50000 ron.Capital social 400 ron. Va rog sa mi spuneti: Nota de repartizare pe ... (vezi toată discuția)
Distribuire dividende asociat catalinus1980 catalinus1980 daca in cadrul unei societati exista doi asociati unul cu 40% si administratorul cu 60%, se pot distribui doar dividendele aferente asociatului cu ... (vezi toată discuția)
Impozit pe dividende vs impozit nerepartizat avatarstuff avatarstuff Buna ziua! Sunt asociat al unui SRL din 2008, cu 50% din capitualul social. De curand, noua noastra contabila ne-a spus un lucru pe care il inteleg ca fiind ... (vezi toată discuția)