avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1741 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general distribuire dividende asociat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

distribuire dividende asociat

daca in cadrul unei societati exista doi asociati unul cu 40% si administratorul cu 60%, se pot distribui doar dividendele aferente asociatului cu 40%(respectiv 40%din profit)? pt ca administratorul nu doreste sa-si incaseze dividendele
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters233047 , utilizator 23:42, 19 Mai 2012
Da.. se face Hot. AGA pentru acesta suma aferent unui asociat si se plateste impozitul pe dividente si se distribuie asociatului..
cu o precizare...

impozitul pe dividende se plateste in luna urmatoare celei in care dividendul distribuit se si plateste...
daca nu se plateste dividendul pana la sfarsitul anului in care a fost distribuit, impozitul pe dividende aferent se plateste pana la data de 31 decembrie a anului respectiv.

Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Mai 2012
ContSters233047, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividente mihaelahory mihaelahory Buna ziua,va rog ajutati-ma, am un srl si unicul asociat vrea sa-si ia dividente,nu stiu ce trebuie sa fac pt asta? (vezi toată discuția)
Dividende firma cu activ.suspendata steluta bz steluta bz Cum procedez din punct de vedere contabil si bancar cu impozitul pe dividendele anului 2009, in conditiile in care firma respectiva isi suspenda activitatea cu ... (vezi toată discuția)
Dividende 2016 cristipetre cristipetre persoana fizica care are venit din dividente plateste impozit pe venit ? ce impozit platesc la dividentele anilor anteriori 2010- 2015 daca urmeaza sa le iau ... (vezi toată discuția)