avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

rovinieta

sotul meu a fost plecat din oras 7zile pt care a platit rovinieta ,seara cand sa plece din comuna sa defectat ceva la roata a trebuit sa ramana pana a doua zi dimineata pe drum la oprit rar-ul si nu a avut rovinieta pt ca ia expirat cu o zi in urma ,iar din comuna nu avea de unde sa cumpere.Se poate face contestatie pt asa ceva
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 20:08, 27 Iunie 2012
Din punctul meu de vedere sunt mari sanse ca cererea dvs. sa fie respinsa deoarece conform OG 15 din 2002 orice utilizator al drumurilor publice nationale este obligat sa plateasca taxa de utilizare a acestora. Faptul ca autovehiculul s-a stricat nu este un motiv relevant. Puteti incerca o plangere impotriva procesului verbal de sanctiune contraventionala, este dreptul dvs. Ar fi ideal si in favoarea dvs. sa puteti demonstra instantei ca defectiunea a fost un caz fortuit care a impiedicat sotul dvs. sa revina acasa in perioada de valabilitate a rovinietei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rovinieta problematica Dan me Dan me As dori sa stiu daca pot face ceva in cazul in care am uitat sa platesc rovinieta, am iesit pe un drum national odata grabindu\'ma la concertul Andre Rieu, ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta ispasdina ispasdina Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)
Model de plangere contraventionala contra unui amenzi pentru lipsa rovinietei? alinagava alinagava Am o mare rugaminte... mi-ar trebuii un model pentru plangerea contraventionala pentru lipsa rovinietei pentru camion. Am avut un incident cu un sofer... a ... (vezi toată discuția)