avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt din apartament- fara antecedente penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt din apartament- fara antecedente penale

prietena mea alucrat ca menajera si a sutras niste bijuteri din apartamentul unde era menajera pe care l-ea amanetat a recunoscut furtul iar propietarul a recuperat o parte din bijuteri nerecuperadule pe celelalte ia zis ca sa mearga la notar sa incheie un cotract pt a recupera 3mii de euro atat ia zis ca valorau bijuteriile pe care nu l-ea recuperat la notar isa zis ca sa plateasca acei 3mii de euro intr-o luna de zile ea nu are de unde sa ia suma risca sa faca puscarie mentionez este la prima abatere va multumesc
Nu este o infractiune pt. care sa intervina impacarea partilor.Va raspunde penal daca exista deja o plangere impotriva ei.Exista si alte forme de exeutare a pedepsei, sun supraveghere sau la locul de munca ori cu suspendare.
In functie de modul de savarsire al faptei, prejudiciul creat si alti factori se va aprecia gravitatea faptei si in definitiv va fi stabilita si pedeapsa. Este bine sa intervina o intelegere intre cei doi, pentru a se rezolva treburile.
va multumesc din suflet pt raspuns nu sa depus plangere penala ea decat a recunoscut furtul si a fost la notar si afacut un contract detranzactieintre prietena mea si propietarsa achite suma de3000de euro valoarea prejudiciului mentionez prietena mea nu are sa plateasca aceasta suma in intervalul stabilit la notar deoarece are si un copil minor pe care il intretine singura ce ise poate intampla va multumesc din suflrt

prietena mea a lucrat ca menajera si a inpinso pacatul sa fure niste bijuteri din apartamentul in care era menajera pe care l-ea amanetat a recunoscut si sa dus cu propietarul dar nu a mai putut recupera decat o parte din ele mentionez nusa depus plangere penalaiar pt restul bijuteriilor propietarula cerut prejudiciul de 3000de euro a fost la notar cu propietarul si a incheiat un contract de tranzactie mentionez ca nu are de unde sa dea acei bani in intervalul de timp dat ce ise poate intampla ea fiind si singurul parinte a unui copil minor multumesc

Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema.
Pentru a continua discutia aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
cirstoceaelena a scris:

i-am rugat dar nu vor m-a sunat cica avocatul lor persoana care a asistat si la semnarea contractului la notar si a zis ca daca nu platesc imi va lua copilul si ca imediat fac puscarie ca nu sta mult la discuti multumesc din suflet pt raspuns

Gabriela_Marin a scris:

Faptul ca ati dat acea declaratie nu ii obliga pe ei sa va ierte, ci doar sa primiti, eventual, o pedeapsa mai usoara, cu suspendare.
E o proba pentru ei, ca s-a comis furtul, daca se decid sa va faca plangere penala.
Inteleg ca bijuteriile au fost instrainate si prejudiciul nu s-a recuperat in intregime...
Daca prejudiciul va fi acoperit si instanta ar putea fi mai ingaduitoare cu dvs.

cirstoceaelena a scris:

este prima abatere le-am zis ca nu am sa le dau suma in acel interval de timp si maine este ultima zi o sa ma ia direct la puscarie ?
va multumesc

legally_aid a scris:

NU , mai întâi este necesară depunerea unei plângeri impotriva dvs.Apoi, dacă se va decide astfel de către organele de urmărire penală, veţi pusă sub urmărire penală şi apoi trimisă în judecată, dacă este cazul .Aceste proceduri durează ceva timp. Nu vă poate lua nimeni direct. Ideea este că odată ce persoana prejudiciată va apuca să depună plângere , plâgerea nu va mai putea fi retrasă. De aceea ar fi bine să îi rugaţi să vă mai păsuiască . Poate reuşiţi totuţi să faceţi rost de bani pentru a nu ajunge să fiţi urmărită penal şi pedepsită.

cirstoceaelena a scris:

i-am rugat dar nu vor m-a sunat cica avocatul lor persoana care a asistat si la semnarea contractului la notar si a zis ca daca nu platesc imi va lua copilul si ca imediat fac puscarie ca nu sta mult la discuti multumesc din suflet pt raspuns

Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Daca fac plangere risti pana la 12 ani de inchisoare. De aia ar fi indicat sa te intelegi cu persoana respectiva si scapi de stresul si de banii pe care trebuie sa ii bagi in avocati daca ajungi la proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt cirstoceaelena cirstoceaelena in anul 2012 luna martie am sustras niste bijuteri di ap in care lucram ca menajera pe care l-am amanetat am recunoscut fapta o parte din bijuteri propietarul ... (vezi toată discuția)
Furt bdin locuinta maiincolo maiincolo In februarie 2011 am descoperit ca imi lipsea din casa o punga de plasic in care se aflau toate bijuteriile mele de aur,unele foarte valoroase,mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Furt bijuterii cirstoceaelena cirstoceaelena buna seara m-a numesc c elena in anul 2012 am sustras niste bijuteri din apartamentul in care lucram ca menajera am recunoscut fapta sa recuperat o parte din ... (vezi toată discuția)