avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate teren

Buna ziua
Am nevoie de ajutorul vostru.
Părinți au cumpărat o casa și teren în 1985 cu 2500 metri pătrați.In momentul de fata au acte de proprietate doar pe 300 deoarece sunt metri trecuți în contractul de vânzare cumpărare.
Pot cere dreptul de uzucapiune pentru a intra în posesia titlului de proprietate pe întreaga suprafață?Daca nu, ce pot face???
va mulțumesc:(
Cel mai recent răspuns: Lorenzo21 , utilizator 09:31, 29 Iunie 2012
Raspunsul este diferit, in functie de regimul juridic al terenului. Oricum, in conditiile in care nu puteti invoca existenta unui just-titlu, veti putea invoca doar uzucapiunea de 30 de ani, care intervine doar incepand cu 2015.
Sau, daca in registrul cadastral 1990 figurati cu 2500 mp, puteti incerca obtinerea actelor de proprietate pe cale administrativa, prin Ordinul Prefectului, in baza art. 23 din legea nr. 18/1991.
buna
dar daca nu au facut nimic pana in 1990 e posibil sa figureze cu 2500 mp?
Exact din acest motiv va sfatuiam sa aflati regimul juridic al imobilului in cauza.
Ce puteti face? sa-i intrebati pe parinti de ce au fentat legea. Lasati, ca nu era un capat de tara sa platesti pe vremea aia taxe pentru 2500mp. Un fleac... care a devenit acum o mare problema.

Chiar ma intereseaza ce or sa va raspunda.

Alte discuții în legătură

Abuz din partea prefecturii in baza legii 18/1991 G_Constantin G_Constantin Buna ziua Tatal meu a mostenit de la parintii sai un teren intravilan de 1000 de metri patrati in 1973, terenul [b]nu a fost niciodata [/b]in propietatea ... (vezi toată discuția)
Rectificare carte funciara cpaula cpaula As dori o informatie cu privire la proprietate(tren intravilan , oras =1000mp + casa nenationalizata) anterior anului 1989.Cineva imi spunea ca:terenul ... (vezi toată discuția)
Act de mana din 1974, valabilitate dobresenciucp dobresenciucp Daca in 1974 sa incheiat un act de mana vanzare-cumparare pe baza de martori si Cod Numeric Personal ; in ziua de astazi in istantele de judecata actul ... (vezi toată discuția)