avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... rectificare carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

rectificare carte funciara

As dori o informatie cu privire la proprietate(tren intravilan , oras =1000mp + casa nenationalizata) anterior anului 1989.Cineva imi spunea ca:terenul pana in 1990 apartinea Statului, iar casa proprietarului. Cod civil; lege...art .... ma puteti ajuta?este cumva vorba de Legea colectivizarii?
Bunicul avea o proprietate din anul 1923(partaj Tribunal), dupa deces in 1977 s-a facut dezbaterea mostenirii. Se pare ca in anul 1957 ia dat unui fiu loc sa isi faca casa si teren cum se dadea atunci(240mp)
In 1977 la mostenire fiul (cum ere si corect) a fost declarat mostenitor pt o anumita cota,iar la partaj 1993 a luat cota care i se revenea de la mostenire si pe care se afla casa construita de el.Imi este necesar pt o Rectificare de acte si Carte Funciara.
exista o lege de genul acesta?
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 13:14, 18 Ianuarie 2012
Un extras de C.F pentru informare, vă va arăta cine este proprietar tabular al imobilului, terenului respectiv. Chiar dacă acesta a murit, poate să fi rămas tot înscris în C.F. Cu privire la "cineva" -în caz de evidenţă de C.F nu ne putem lua după ce spune cineva ci după ceeace este scris în C.F a cărei rectificare o doriţi.Rectificarea o poate cere orice persoană interesată, conform art.34 a L.7-1996, respectându-se regulamentul aprobat prin ordin de către director ANCPI.
cine ma poate ajuta cu L. 58/1974 art. 30?Adica Legea sistematizarii teritoriale.
Copy-paste din lege:

Articolul 30
Dobîndirea terenurilor cuprinse în perimetrul construibil al localităților urbane și rurale se poate face numai prin moștenire legală, fiind interzisă înstrăinarea sau dobîndirea prin acte juridice a acestor terenuri.
În caz de înstrăinare a construcțiilor, terenul aferent acestor construcții trece în proprietatea statului cu plata unei despăgubiri stabilită potrivit prevederilor art. 56 alin. 2 din Legea nr. 4/1973.
Dobînditorul construcției va primi din partea statului în folosință terenul necesar în limitele prevăzute de art. 8 și 17 din prezenta lege. Atribuirea se face pe durata existenței construcției, cu plata unei taxe anuale, potrivit Legii nr. 4/1973.

Aici gasiti textul legii:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa unui act ce a stat la baza dobandirii dreptului de proprietate TheArhmanager TheArhmanager Buna ziua! Doresc sa cumpar un teren in Bucuresti, iar proprietarul mi-a spus ca urmeaza sa iasa cadastrul in cateva zile, insa am fost sunat spunandu-mi ca a ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de instrainare AD8AN AD8AN Va rog,raspundeti-mi la urmatoarea intrebare : in ce conditii se impunea,in 1974,intocmirea unui proiect de instrainare a unui imobil =casa ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea prefecturii in baza legii 18/1991 G_Constantin G_Constantin Buna ziua Tatal meu a mostenit de la parintii sai un teren intravilan de 1000 de metri patrati in 1973, terenul [b]nu a fost niciodata [/b]in propietatea ... (vezi toată discuția)