avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... neintelegeri asociati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

neintelegeri asociati

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
-un SRL, cu 2 asociati, care au parti sociale egale in capitalul social(50/50%)
-conform actului constitutiv, conducerea societatii este asigurata de cei 2 care au calitatea de administratori.
- unul este salariat al societatii si asigura conducerea curenta a societatii, celalalt, nu.
- cel care este salariat, a efectuat o serie de cheltuieli fara sa se consulte cu al doilea asociat.
- acum, si cel de-al doilea asociat vrea sa se angajeze,dar cel care asigura conducerea societatii ii refuza acest lucru, practic nu este de acord cu angajarea , si vine cu argumentul ca in conformitate cu Autorizatia de functionare a societatii, unde este trecut ca persoana care conduce societatea, poate sa-i refuze acest lucru.
Cit este de corect acest argument, cum poate face al doilea asociat ca sa devina salariat si care sunt caile de solutionare a neintelegerilor dintre cei doi asociati.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 08:37, 2 Iulie 2012
Depinde daca ambii administratori ai puteri depline in administrarea societatii. Daca da, atunci nu exista nici un fel de obstacol ca si celalalt asociat sa fie si salariatul societatii.
Ca si cai de solutionare a neintelegerilor nu se poate decat pe cale amiabila. Daca totusi nu se poate, atunci unul dintre asociati poate cerere dizolvarea societatii pentru grave neintelegeri intre asociati.
Va multumesc.
ce se intimpla insa in situatia in care unul din asociati nu este de acord cu dizolvarea? Cum se pot rezolva neintelegerile dintre ei.
Asupra dizolvarii se pronunta instanta de judecata, ea este cea care va analiza daca societatea isi mai poate indeplini scopul pentru care a fost constituita in formula cu cei doi asociati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare sau retragere? nina_niculina nina_niculina ce este mai bine pentru un asociat cu puteri depline-retragerea din firma sau cererea de dizolvare a societatii? (vezi toată discuția)
Asociere srl cu probleme catasol catasol Buna seara, - SRL - 2 Asociati - parti sociale egale 50% - 50% - 1 Asociat este administrator - Creditori - cei doi asociati - Firma a intra pe ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma Z.A.G. Z.A.G. Buna ziua . Ma aflu in proces cu fostul meu sot , de care sint divortata si am avut impreuna un bar , de dizolvare a firmei . Eu am dus documente si martori in ... (vezi toată discuția)