avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Implicatii schimbare adresa de domiciliu
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Implicatii schimbare adresa de domiciliu

In urma schimbarii adresei de domiciliu, am aflat ca exista obligativitatea de a schimba si Cartea de Identitate a autovehiculului, talonul auto si permisul de conducere. Este o obligatie pe care o consider absolut aberanta, deoarece prezenta adresei de domiciliu pe aceste documente este absolut inutila (ele fiind insotite, la orice control, de buletin.).
M-ar interesa conform carui articol de lege am aceasta obligativitate. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mirceaione , utilizator 17:17, 17 Iulie 2017
Este evident ca daca schimbarea de domiciliu a intervenit ca urmare a instrainarii imobilului la care figurati cu adresa de domiciliu este obligatorie schimbarea tuturor actelor pe noua adresa.
Da, vechiul imobil a fost instrainat, dar adresa actuala este trecuta in C.I. A se tine cont si de faptul ca pe noile permise auto, nici nu mai este trecuta adresa de domiciliu... deci si-a dat si "sistemul" seama ca era inutila, atat timp cat este evident ca nu adresa este elementul ce individualizeaza documentele respective, ...legatura cu C.I. facandu-se prin intermediul numelui si mai ales al CNP-ului
looser a scris:

In urma schimbarii adresei de domiciliu, am aflat ca exista obligativitatea de a schimba si Cartea de Identitate a autovehiculului, talonul auto si permisul de conducere. (...)
M-ar interesa conform carui articol de lege am aceasta obligativitate. Multumesc.


Ordinul 1501/2006 privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor
Art. 14. -
(1) Eliberarea unui nou certificat de inmatriculare ca urmare a modificarii unor date inscrise in acesta se efectueaza in baza urmatoarelor documente:
a) cererea solicitantului;
b) cartea de identitate a vehiculului, cu modificarile tehnice operate de Regia Autonoma "Registrul Auto Roman";
c) fisa de inmatriculare a vehiculului, vizata de organul fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale, numai in cazul modificarilor care se refera la schimbarea domiciliului sau, dupa caz, a resedintei, pentru cetatenii straini, ori a sediului in cadrul aceluiasi judet sau la schimbarea motorului cu un altul de o capacitate cilindrica diferita;
d) vechiul certificat de inmatriculare;
e) dovada platii contravalorii certificatului de inmatriculare;
f) actul de identitate al solicitantului, in original si in copie.

modificarea adresei din CIV se face odata cu schimbarea certificatului de inmatriculare la SRPCIV.
schimbarea permisului de conducere nu este obligatorie in cazul schimbarii domiciliului chiar daca acesta este de tip vechi unde este inscrisa si adresa de domiciliu, fiind valabil pana la expirarea valabilitatii.
in talon si CIV este inscrisa adresa de domiciliu si din acest motiv este necesara schimbarea talonului, CIV nu se schimba, doar se inscrie noua adresa pe carte.
As dori sa intreb cine face aceasta modificare de adresa in CIV,biroul de acte de pe langa SRPCIV,sau numai SRPCIV-ul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu otto2007 otto2007 Buna seara, Imi poate spune cineva cum trebuie procedat dupa schimbarea domiciliului pentru a schimba actele masinii la noul domiciliu? (vezi toată discuția)
Masini - schimbare domiciliu, schimbare certificat inmatriculare lalainicolas lalainicolas ce se intampla daca am schimbat domiciliul cu certificatul de inmatriculare al masinii,trebuie schimbat si el? (vezi toată discuția)
Preschimbare talon amr amr buna ziua,am o masina inscrisa in bucuresti si adresa mea noua e in ilfov,daca schimb certificatul de inmatriculare trebuie radiata de la politie bucuresti sau ... (vezi toată discuția)