avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Masini - schimbare domiciliu, schimbare certificat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Masini - schimbare domiciliu, schimbare certificat inmatriculare

ce se intampla daca am schimbat domiciliul cu certificatul de inmatriculare al masinii,trebuie schimbat si el?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 23:11, 20 Ianuarie 2014
Da
chiar daca am inca valabil pana in august si asigurare si rovinieta pe numerele de acum ale masinii?
Ordinul 1501/2006 privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor

Art. 2. -
(2) In cazul schimbarii oricaror date inscrise in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare, titularul acestuia este obligat sa solicite autoritatii emitente eliberarea unui nou astfel de document, in termen de cel mult 30 de zile de la data la care a survenit modificarea.

Art. 14. -
(1) Eliberarea unui nou certificat de inmatriculare ca urmare a modificarii unor date inscrise in acesta se efectueaza in baza urmatoarelor documente:
a) cererea solicitantului;
b) cartea de identitate a vehiculului, cu modificarile tehnice operate de Regia Autonoma "Registrul Auto Roman";
c) fisa de inmatriculare a vehiculului, vizata de organul fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale, numai in cazul modificarilor care se refera la schimbarea domiciliului sau, dupa caz, a resedintei, pentru cetatenii straini, ori a sediului in cadrul aceluiasi judet sau la schimbarea motorului cu un altul de o capacitate cilindrica diferita;
d) vechiul certificat de inmatriculare;
e) dovada platii contravalorii certificatului de inmatriculare;
f) actul de identitate al solicitantului, in original si in copie.

oug195
Art.112. – (1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se reţine de către poliţia rutieră în următoarele cazuri:
t) deţinătorul vehiculului nu a preschimbat certificatul de înmatriculare sau de înregistrare, în conformitate cu prevederile legale;

Art.100. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:

4. neîndeplinirea obligaţiei de a solicita autorităţii competente, în termenul prevăzut de lege, eliberarea unui nou permis de conducere sau certificat de înmatriculare ori de înregistrare, în cazul în care acestea au fost declarate furate, pierdute, deteriorate sau nu mai corespund din punctul de vedere al formei şi conţinutului celor în vigoare;

clasa a II-a - 4 sau 5 puncte-amendă; x 85 lei/pct = 340 - 425 lei

Asigurarea si rovinieta raman valabile in cazul schimbarii domiciliului, doar ramane acelasi nr de inmatriculare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu otto2007 otto2007 Buna seara, Imi poate spune cineva cum trebuie procedat dupa schimbarea domiciliului pentru a schimba actele masinii la noul domiciliu? (vezi toată discuția)
Implicatii schimbare adresa de domiciliu looser looser In urma schimbarii adresei de domiciliu, am aflat ca exista obligativitatea de a schimba si Cartea de Identitate a autovehiculului, talonul auto si permisul de ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea de 2 proprietari cu drepturi egale de proprietate pe aceeasi masina? ioanaandreea80 ioanaandreea80 Buna ziua, Ma intereseaza daca din punct de vedere legal inmatricularea unei masini pe poate face pe numele la 2 proprietari (sot si sotie) sau din punct de ... (vezi toată discuția)