avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca nerespectat in Grecia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca nerespectat in Grecia

Buna ziua! Va rog frumos sa ma indrumati cum ar trebui sa rezolv urmatoarea problema: fiul meu in varsta de 19 ani a plecat in 29.mai 2012 la munca in Grecia.A plecat cu un contract de munca intermediat de o firma din Timisoara care se ocupa de asa ceva si are "vechime" pe piata de profil si nu am gasit comentarii nefavorabile la adresa ei.Contractul este semnat intre fiul meu, agentia de intermediere si hotelul din Grecia unde el munceste ca si chelner.Contractul este clar..Problema este urmatoarea: acest contract NU se respecta deloc de catre partea greaca, adica: a muncit o zi, a mai sta 3, iar a muncit 1 zi, iar a mai stat 2, pe motiv ca sunt prea multi angajati si nu sunt turisti.Apoi, chiar daca obiectul contractului este chelner a fost trimis sa lucreze la gradina, munca infioratoare (plivit, adunat fructe, taiat crengi) pe o caldura de 50 grade..Masa consta intr-un sendwich subtire dimineata si apoi seara la ora 21 o masa.Fiul meu a discutat cu managerul problema nerespectarii programului si cu coordonatoarea de zona de la Atena.
Ca urmare, aseara i s-a comunicat ca va fi concediat,Probabil pentru ca a comentat despre respectarea contractului.Mentionez ca s-a implicat 150% in munca si in primele zile a fost laudat si pentru engleza cunoscuta si pentru ambitia de a invata si pentru implicare.
Nu se poate sa lasam sa fim tratati ca si sclavii de joasa speta, chiar daca suntem romani saraci.Baiatul a lasat clasa a 12-a pentru a munci pentru a putea trai in aceasta amarata de tara.daca toata lumea tace si nu luam atitudine sa fim tratati corect, ne meritam soarta.Deci, unde m-as putea adresa pentru ca partea greaca sa isi respecte partea sa de contract? Adica, munca ca si chelner in restaurantul hotelului, plata la timp, caci odata cu concedierea nu s-a pus problema remuneratiei pe luna iunie (atat cat a fost solicitat sa munceasca).Noi am facut eforturi deosebite pentru a putea pleca (agentia a luat comision 250 euro), plus drumul si alte acte necesare.Eu sunt singura, nu avem absolut pe nimeni, sunt cardiaca si baiatul a dorit sa imbunatateasca traiul un pic.Am facut alte datorii pentru acest contract si nu vrem sa fim tratati ca ultimii sclavi.Fara vina.
M-as adresa ambasadei Romaniei la Atena si ITM-ului Timis(acolo de unde este firma de intermediere).
Scuze poate pentru incoerenta si astept raspuns sau eventuale detalii.Managerul grec s-a prevalat de faptul ca sunt prea multi angajati si nu sunt turisti.Dar este vina lor ca nu si-au dimensionat corect necesarul de personal si au un contract semnat.
Multumesc frumos,Daca ar fi posibil, as atasa si contractul, dar nu stiu cum.

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu munca in grecia tuilleries tuilleries Buna ziua`!Nu stiu daca ma puteti ajuta, dar sunt disperat si nu stiu ce sa mai fac. Am lucrat luna iunie 2012 in Grecia.Ni s-au deschis carduri de debit Visa ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract work and travel andreima andreima Buna ziua. M-am inscris la o firma specializata de plasare a absolventilor in grecia printr-un program work and travel. Pentru inceput ni s-au prezentat ... (vezi toată discuția)
Facturi externe de consultanta Mioara5 Mioara5 Buna ziua, Va rog frumos daca ma poate lamuri cineva, am doua facturi externe pentru consultanta, una este cu TVA, cealalta fara,care este modalitatea de a o ... (vezi toată discuția)