avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare a cheltuielilor cu lucrarile neefectuate de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare a cheltuielilor cu lucrarile neefectuate de executant si a penalitatilor de intarziere

Buna ziua,

Am incheiat recent un contract de vanzare-cumparare pentru un imobil nefinalizat (casa de locuit). In contract a fost specificat ca executantul se obliga sa finalizeze lucrarile inca neefectuate (conectare la uilitati, amenajari interioare, etc) in termen de 15 zile de la semnarea contractului, urmand ca in caz de neefectuare, Cumparatorul avand dreptul sa efectueze lucrarile pe cheltuiala si pe riscul Vanzatorului, conform art 23 din HG 273/1994.

Deasemenea, contractul de vanzare-cumparare s-a semnat cu o intarziere de 20 de luni fata de termenul stipulat in contractul de construire si promisiune de vanzare-cumparare semnat anterior, in care erau prevazute penalitati de intarziere - toate acestea fiind mentionate din nou in Contractul de Vanzare-Cumparare.

O alta problema este terenul pe care a fost construit imoblilul. Conform contractului de construire si promisiune de vanzare-cumparare, Vanzatorul se obliga sa vanda constructia SI terenul, dar Vanzatorul are doar un drept de superficie pe acest teren, intre proprietarul terenului si Vanzator existand un antecontract de vanzare-cumparare. In Contractul de Vanzare-Cumparare a este stipulat ca pretul platit include si costul terenului.

As dori sa stiu care sunt solutiile legale pentru urmatoarele probleme:

1. Care este posibilitatea de a recupera bani pentru terenul aferent constructiei (pentru a-l putea cumpara direct de la proprietari, tinand cont ca am platit pretul integral pentru constructie+teren) sau care este modalitatea de a obliga Vanzatorul sa isi respecte obligatia asumata de a vinde constructia cu tot cu terenul aferent?

2. Care este procedura pentru recuperarea cheltuielilor efectuate cu lucrarile neexecutate de Vanzator?

3. Care este procedura pentru recuperarea penalitatilor de intarziere daorate pentru nefinalizarea in termen a constructiei?

Multumesc,
Cristian

Alte discuții în legătură

Finalizare promisiune vanzare-cumparare imobil in constructie sorincapitanescu sorincapitanescu Buna ziua Mama me si eu am semnat o promisiune de vanzare-cumparare imobil in constructie. (la notar) Finalizarea imobilului este 1 martie 2018. Cladirea ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumpărare Adrian1606 Adrian1606 Bună ziua, Daca fac un contract de vânzare la un teren pe o perioadă de 9(nouă) luni, pentru care pun ipotecă în favoarea mea. Vă rog să îmi ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune antecontract versus hotarare care sa tina loc de contract pop2017 pop2017 Am semnat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare pentru un teren si o casa ce urma a fi construita pe terenul respectiv. Am achitat pretul integral, casa ... (vezi toată discuția)