Buna ziua
Mama me si eu am semnat o promisiune de vanzare-cumparare imobil in constructie. (la notar)
Finalizarea imobilului este 1 martie 2018.
Cladirea este finalizata, iar apartamentul este in faza de finisaje (acum se pune gresia-faianta, urmand usile, parchetul sanitarele si zugravitul).
Mai avem de dat la semnarea contractului de vanzare-cumparare o suma mica (6000 euro) din pretul convenit pentru vanzarea acestuia.
In acest moment vanzatorul (constructorul) taraganeaza finalizarea acestuia si probabil la 1 martie nu o sa fie la "cheie".
Noi cum procedam in acest caz la 1 martie?
Trebuie sa ne prezentam la notar pe 1 martie ptr semnalarea acestui aspect ca proprietarul nu ne poate vinde apartamentul deoarece inca nu este la cheie?
Putem finaliza incheierea contractului de vanzare-cumparare pe 1 martie cu apartamentul nefinalizat "la cheie" pe un pret mai mic decat in promisiunea de vanzare-cumparare? (de exemplu pe o valoare de vanzare mai mica cu cei 6000 euro pe care inca nu i-am achitat si din care sa ne terminam noi apartamentul?) Ce costuri notariale implica aceasta modificare de suma de vanzare-cumparare?
Daca intre timp noi ne-am razgandit si nu mai vrem sa fim 2 cumparatori (eu si mama), iar cumparator sa fie doar mama (si eu si mama suntem de acord, iar vanzatorul nu are motive sa nu fie de acord)? Se poate? Si ce costuri suplimentare ar fi?
Multumesc
Buna seara,
Daca la data de 01.03.2018 nu e gata apartamentul puteti sa va adresati instantei invocand prevederile art. 1544 C.Civ.
Daca vreti sa amanati atunci semnati un act aditional dar nu contractul
Daca semnati contractul atunci specificati in el stadiul real al lucrarilor si termenul MAXIM de finalizare.
Punctual:
- pe 1 martie cumparator poate fi decat mama mea (chiar daca intial promitenti cumparatori am fost 2: eu si mama)?
- pe 1 martie se poate semna contractul de vanzare-cumparare (si suma sa fie achitata integral) pe 55.ooo euro apartament nefinalizat la "cheie" in loc de 60.ooo la "cheie" cum era stipulat in promisiunea de vanzare-cumparare?
Multumesc