La data de 31.05.2012 am decis sa plec de la societatea de la care lucrez, deoerece nu primeam salariul la termen si am ajuns sa am intarzieri si de 2 luni.
Data fiind situatia angajatoru a acceptat sa imi incheie contractul de munca cu art. 65 pentru a putea beneficia de somaj.
Problema este ca in momentul in care m-am angajat contractu de munca era cu timp partial de 2 ore, ulterior incepand cu data de 01.01.2012 mi s-a modificat timp de lucru la 8 ore.
Astazi am fost sa depun documentele la somaj si am aflat cu stupoare ca cei de la firma mi-au achitat darile catre somaj la vechea incadrare de 2 ore.
Va rog sa imi spuneti ce pot sa fac in situatia aceasta, deoarece ce de la somaj mi-au spus ca pana marti 03.07.2012 am termen limita de depunere a dosarului.
Am informat angajatorul ca trebuie sa im plateasca o diferenta la contibutia catre somaj si presupun ca si la celelate contributii este aceeasi situatie, dar refuza sa vorbeasca cu mine, in conditiile in care eu trebuie sa imi recuperez si un salariu intreg de la ea.
Va rog sa imi spuneti cui trebuie sa ma adresez, pentru ca situatia devine din ce in ce mai dezastruoasa.
1. Inregistrarea la Agentia de Somajse poate face in termen de 12 luni de la concediere dar veti primi indemnizatia de somaj incepand cu data inregistrarii.
2. Faceti o sesizare la ITM privind modul incorect de incheiere a contractului individual de munca.
Contract de munca
MarcOvidiu
Daca ai contract de munca pe perioada nedeterminata poate sati desfaca contractul de munca?? Si daca nu ai un an muncit ti se poate oferi somaj? Si daca nu ai ... (vezi toată discuția)