avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare partiala taxa de poluare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare partiala taxa de poluare

Buna ziua! Imi puteti da un sfat?
Cum se hotareste valoarea restituita?
In mai 2009 am platit taxa de poluare in valoare de 4.200 lei. In Februarie 2012 s-au depus actele la tribunal( reprez. prin avocatat) ptr. procedura de recuperare taxa poluare( 4.200 lei)+cheltuieli de judecata(1.500 lei)+dobanda aferenta. Este posibil ca completul de judecata ( sunt din Constanta) sa propuna taxa de poluare(4.200 lei) + 1/2 din cheltuielile de judecata ( adica 800 lei) + dobanda aferenta doar din data de 19.03.2012 ( actele au fost depuse la Tribunal CT in data de 27.02.2012 si primul proces a fost in data de 03.05.2012.)
Multumesc frumos! O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Viviana_C , utilizator 11:54, 30 Iunie 2012
Este la latitudinea instantei sa decida ce sume va vor fi restituite. In general se restituie taxa platita, cheltuieli de judecata si se dispune plata unei dobanzi legale (care este in cuantum de 0,04% pe zi) pana la restituirea taxei.
Din cate am citit si am mai vorbit cu prieteni ( si de fapt si avocatul a zis ca sigur) se va restitui val. taxa + cheltuieli de judecata, iar cu dobanda ramane de vazut. Dar am observat ca de anul acesta instanta, in Constanta, a hotarat sa se restituie doar 1/2 din cheltuielile de judecata. Si am fost 3 pers. care am deschis procese in acceasi perioada, complete de judecata diferite, dar am mers pe aceeasi chestie: restituire= taxa+1/2 din cheltuieli, iar la dobanda unii deloc, iar altii incepand cu o anumita data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare dobanda taxa de poluare tati_sorin2000 tati_sorin2000 BUNA ZIUA TUTUROR. Am primit banii, pentru taxa de poluare, dar dobanda nu.Conform deciziei de la Curtea de apel, a ramas definitiv si irevocabil numai ... (vezi toată discuția)
Dobanda fiscala aplicata de anaf gigelas gigelas Buna ziua, Stie cineva care este dobanda fiscala ce o datoreaza ANAF alaturi de suma ce trebuie sa o restituie in cazul taxei auto ? Aceasta dobanda se ... (vezi toată discuția)
Care sunt urmatorii pasi in recuperarea taxei de poluare??? lucicaroman@yahoo.com lucicaroman@yahoo.com Nume Calitate parte ........................ Reclamant ADMINISTRAŢIA SECTOR 5 A FINANŢELOR PUBLICE REPREZ. DE DIRECŢIA GENERALĂ REGIONALĂ A FINANŢELOR ... (vezi toată discuția)