avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DONATIE, REVOCARE , ANULARE...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DONATIE, REVOCARE , ANULARE...

buna ziua, daca am donat casa ficei mele si sotului ei ca bun comun si acum el o trateaza rau si pe ea si pe copii, nu le da bani pentru mancare si e tot timpul cearta iar ei sunt in divort, iar pe mine era sa ma loveasca dar l-a oprit fiica mea, si chiar era un martor de fata strain de familie,chiar nu exista nici o portita ca sa ii pot lua partea din casa inapoi, repet casa am mostenit-o eu si sotul meu in urma unui contract cu uzufruct viager din partea mamei mele, iar sotul ficei mele acum are legatura extraconjugala cu alta femeie, si din 7 zile ale saptamanii cel putin 3 nu le doarme acasa, a recunoscut ca are legatura cu alta femeie, nu ii pasa daca copiii au ce le trebuie de mancat sau imbracat etc..,scuzati ca insist sunt disperata, nu as vrea sa impart casa de la nepotei, si nici sa ii permit sa locuiasca in casa cu alta femeie nu ar fi un exemplu moral si educativ pt. copii, iar bani de despagubit nu avem, fiica mea nu are srviciu pentru ca nu are cu cine lasa copii eu locuind in alta localilate si am probleme de sanatate, casa are 3 camere si o bucatarie, iar copii sunt gemeni, baiat si fetita, va multumesc si imi cer scuze din nou de deranj..
Revoarea donatiei se poate realiza numai in anume conitii.A fost donatie cu sarcini, adica obligatii?
donatia ca bun comun cu scutire de raport,, cred ca aici este gresala, dar tot nu inteleg de ce nu se poate strica contractul daca cei din familia mea o duc rau cu el...

Mea culpa!
Contractul de donatie este, in principiu, irevocabil. De la acest principiu exista anumite clauze legale de revocare, respectiv :
-pentru neindeplinirea sarcinilor;
-pentru ingratitudine
-pentru survenienta de copil

Revocarea pentru neindeplinirea sarcinilor si pentru ingratitudine se face numai pe cale judecatoreasca. Astfel, instanta de judecata – pe baza probelor administrate – apreciaza, de la caz la caz, revocarea donatiei.
In situatia revocarii contractului de donatie pentru survenienta de copil, aceasta opereaza de drept (in virtutea legii), instanta de judecata avand doar rolul de a constata existenta acestei cauze de revocare.

Nu stiu de ce mai pomeniti de survenienta de copil ( pe langa faptul ca nu mai e caz de revocare odata cu intrarea in vigoare a noul cod) cat doamna e bunica..
Poate infia un copil si situatia se schimba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de donatie Maya31 Maya31 Buna ziua tuturor Intrebare: exista vreo posibilitate prin care pot anula un contract de donatie fara clauze? Mentionez ca este vorba de un teren care NU ... (vezi toată discuția)
Pot sa atac o donatie in instanta? mihaela_672001 mihaela_672001 buna seara,ma intereseaza daca pot sa atac donatia facuta de mama mea surori mele,care acum este decedata .succesorii surori mele,adica cumnatul si copilul ... (vezi toată discuția)
Donatie, testament sau contract de vanzare -cumparare hr hr Buna ziua, Desi am citit subiectele dezbatute pe acest forum, incerc sa ma lamuresc intr-o problema de mostenire: pe scurt: un unchi si o matusa care nu au ... (vezi toată discuția)