avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata bonus in stat dupa incetarea CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata bonus in stat dupa incetarea CIM

Buna ziua,
As vrea sa stiu daca pot acorda in statul lunii Iunie un bonus unui salariat care a incetat activitatea cu 01 iunie 2012 conf. art. 296^16 lit. c) pct. c4 din Codul fiscal.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:17, 28 Iunie 2012
Ultima zi de munca este 01.06 ?
Daca da, atunci puteti.
Daca ultima zi de munca este 31.05 nu aveti cum sa mai prindeti angajatul pe statul din iunie.
Ultima zi de munca este 31.05.12, incetarea CIM fiind cu 01.06.2012. Din cate am inteles, art 296^16 lit. c) pct. c4 din Codul fiscal ar permite acordarea sumelor de bani si dupa inceatrea CIM, dar as mai vrea o parere.
Se poate acorda acel bonus salariatului pentru activitatea desfasurata in cadrul societatii, chiar daca raportul de munca a incetat .. nu exista nicio prevedere legala care sa interzica acest lucru.

p.s.
statele de plata pot fi rectificate ....:)
Multumesc pentru raspuns, dar noi nu am vrea sa facem rectificative, ci sa apara pe statul lunii Iunie cu acel bonus chiar daca nu mai figureaza ca si salariat in societate, nu va avea ore lucrate si venit realizat.
Sa inteleg ca este legal acest lucru?
Se poate face stat de plata separat care sa aiba la baza decizia angajatorului de acordare a acelui bonus salariatului pentru perioada lucrata la acesta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu ce dată se va încheia contractul ? oanaportar oanaportar Bună seara! Vă rog mult să îmi spuneti : - dacă un salariat a făcut o cerere de încetare contract de munca începând cu data de 01 iulie, iar ... (vezi toată discuția)
Obligatii angajator olguta79 olguta79 ce are de plata un angajator pt o salariata care intra in concediu maternal? (vezi toată discuția)
Impozitare salarii compensatorii emilia19p emilia19p Buna! am lucrat la Posta Romana si recent am fost disponibilizata primind o decizie prin care imi vor fi date salarii compensatorii.... de atunci se tot aud ... (vezi toată discuția)