Buna ziua,
lucrez intr-un ONG cu sursa de finantare POSDRU, linia 2.6. Proiectul este pe perioada de 2 ani, documentatia a fost depusa la timp, dar decontarea banilor de catre stat (prin MECTS) s-a facut cu mare greutate, asa ca a fost rambursata pana acum, cu 3 luni inainte de finalizarea proiectului, doar o singura cerere si prefinantarea. ONG-ul este aproape de faliment, banuiesc, deoarece in ultimele patru luni nu am luat nici un ban. Am fost de acord sa lucrez in aceste conditii cu speranta ca o sa-mi recuperez banii. Va rog sa-mi spuneti, ca angajat, ce posibilitati am eu sa semnalez ca statul se comporta ca un abuzator si cum pot sa recuperez banii, fara a-mi pierde locul de munca, deoarece in ciuda dificultatilor financiare, imi place ce fac in acest ONG (care acorda servicii sociale si educationale unor copii). Multumesc
Dumneavoatra aveti contract de munca cu ong-ul, nu cu o alta institutie a statului. Deci daca doriti sa va recuperati drepturile trebuie sa actionati impotriva angajatorului dumneavoastra.
Altfel ramane sa continuati sa adoptati pozitia pe care o aveti in prezent, de intelegere si de asteptare pentru ca asa merg lucrurile in acest domeniu. Practic ong-ul trebuia sa prevada ca se va ajunge la intarzieri in decontare si sa aiba o suma tampon pentru acoperirea cheltuielilor curente, inclusiv cele cu salariile celor implicati.
Proiect posdru
hazi
Suntem un ONG care am avut calitatea de partener in cadrul unui proiect strategic POSDRU. ONG-ul este autorizat ca formator si a prestat activitatea de formare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua
pascuaurelia
Va rog frumos in timpul dumneavoastra disponibil sa-mi spuneti cum sa-mi recuperez TVA-ul pe care l-am platit statului timp de 1 an fara ca eu sa incasez.SC ... (vezi toată discuția)