avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Executorul judecatoresc imi poate vinde apartamentul care este ipotecat la banca pentru restante la intretinere?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:16, 28 Iunie 2012
depinde daca datoria impoteca este mai veche decat restanta la intretinere, in cazul asta da.
Nu are nicio legatura cat de veche e restanta fata de obligatia garantata cu ipoteca.

Raspunsul este da, il poate vinde.

Mai mult, asociatia de proprietari are un privilegiu legal asupra imobilului, astfel ca datoriile la intretinere se platesc cu prioritate fata de creanta ipotecara.
Da ,executorul judecatoresc ,in situatia in care detine titlu executoriu in favoarea asociatiei de proprietari,poate sa dispuna executarea silita a bunurilor dvs,respectiv vanzarea prin licitatie a apartamentului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere privilegiu imobiliar vs ipoteca banca fyeratanye fyeratanye salut, Am citit multe subiecte in acest forum in legatura cu privilegiul imobiliar instituit de asociatie de proprietari si ipoteca a banci cu titlu ... (vezi toată discuția)
Privilegiu imobiliar vis-a-vis executare silita goby goby Buna ziua, Sunt presedinte de asociatie si ma confrunt cu urmatoarea problema; Datorita restantelor acumulate in valoare de peste 3500 lei, in 01.10.2014 am ... (vezi toată discuția)
Locatar dator la asociatie, dar si cu datorii catre banca si terti. cine este platit primul? iadrianik iadrianik Buna ziua, Avem urmatoarea situatie: asociatia de proprietare a dat in judecata un locatar care avea datorii la intretinere (sa spunem 10000 RON datorii ... (vezi toată discuția)