avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1119 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva de rambursat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva de rambursat

Am de rambursat tva, dar inca nu am primit decizia de rambursare, cererea am depus-o in 25 iunie!

Pot compensa tva-ul ce il am de plata in vama pt importul de bunuri cu tva-ul ce il am de rambursat?
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 20:50, 28 Iunie 2012
Din pacate la noi rambursarile merg cum merg adica ca in proverbul acela : "cand iau imi fata vaca cand dau imi moare vitelul", Dvs. probabil ati solicitat rambursare prin ultimul decont (25.06.2012) dar o sa mai treaca cel putin 3 luni pana cand o sa vine sa va verifice perioada pentru care ati cerut rambursare, proces-verbal si apoi daca aveti bani de luat inca 30 de zile. Deci platiti TVA-ul in vama sa altfel n-o sa va elibereze importul. Oricum astfel de compensari nu sunt reglementate de lege.
orice decont negativ de tva cu optiune de rambursare se solutioneaza in termen de 45 de zile :)
Din pacate legea e una, practica din administratii este alta.:angry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare t.v.a. cu alte impozite si contributii ContSters126873 ContSters126873 am de recuperat TVA se poate compensa cu datoriile la bugetul de stat ? cum?? (vezi toată discuția)
Tva platit in vama trufas srl trufas srl Buna ziua! Referitor la OUG 88/2010 am si eu o intrebare : firma unde lucrez importa ciment din Turcia , platim TVA in vama pt fiecare transport , precizez ca ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva si compensarea cu sume neachitate OvidiaNeagu OvidiaNeagu Am si eu nevoie de ajutor in urmatoarea problema: Am cerut rambursare TVA si totodata compensarea cu sume neachitate - partial contributii salarii din ... (vezi toată discuția)