avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... As avea o intrebare din procedura noastra penala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

As avea o intrebare din procedura noastra penala

Cine este amabil sa-mi spuna daca, in urma unei plangeri penale, organul de cercetare penala este sau nu obligat sa-ti prezinte toate dovezile pe care se sprijina acuzarea si in caz afirmativ cand poate face acest lucru (ex. declaratia martorului etc). Precizez ca, in speta, un amic este chemat intr-una la politie, in urma unei plangeri pt distrugere, caci ar fi zgariat un auto si apoi ar fi plecat de la fata locului , pt a da declaratii. el sustine nevinovatia sa. Stiu ca in sistemul penal american prezentarea dovezilor acuzarii se face in faza de cercetare penala. multumesc astept recomandari, ori sediul chestiunii.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 23:49, 28 Iunie 2012
Prezentarea probelor se face cu ocazia prezentarii materialului de catre procuror, inainte de trimiterea in judecata.
Aici nu este vorba despre sistemul juridic american.
Pentru a se apara , este recomandabil , ca in limita posibilitatilor financiare prietenul' dvs. sa se adreseze unui avocat pentru a-i da sfaturi profesioniste.
am inteles, dar cum se procedeaza practic? problema e la el fiind singurul acuzat
La ce va referiti cand puneti aceasta intrebare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnat pt. viol la 5 ani si 10 luni, pe baza unor minciuni vasile14 vasile14 Am un baiat de 19 ani care pe 6-XI-2014, a fost condamnat pentru viol in grup la 5 ani si 10 luni, de Judecatoria Roman. Impotriva sentintei s-a facut Apel. Pe ... (vezi toată discuția)
In momentul audierii sunt obligat sa dau declaratii? bogdan12 bogdan12 Buna seara, Tocmai am primit o citatie in seara asta pentru a ma prezenta la politie in vederea audierii ca faptuitor in urma unei plangeri penale de la un ... (vezi toată discuția)
Cat este de legal si ce drepturi s-au incalcat? alexandrugroza alexandrugroza Buna seara tuturor. Va supun atentiei unele intamplari care s-au petrecut in urma cu cateva zile si as dori sa va citesc si parerile dvs. Intr-un dosar de ... (vezi toată discuția)