Buna seara,
Tocmai am primit o citatie in seara asta pentru a ma prezenta la politie in vederea audierii ca faptuitor in urma unei plangeri penale de la un fost angajator.
Citatia este pentru maine dimineata la ora 10. Intrebarea este daca sunt obligat sa dau declaratie maine sau nu? Ar trebui sa-mi angajez avocat? Pentru ca nu am timp pana maine la 10 sa fac acest lucru.
multumesc,
raspuns ferm,fara echivoc:NU!!
intaresc cele mentionate de colega avocat Delia
luati maine la cunostinta de ce fapte vi se imputa;este benefic sa va prezentati.
si in functie de acuzatii, decideti daca va angajati un profesionist in drept.
In aceasta faza este posibila retragerea plangerii penale?
Ar fi util sa ma duc sa vorbesc cu cel care a depus plangerea impotriva mea si sa lamuresc lucrurile?
Retragerea plangerii depinde de infractiunea pentru care suntei acuzat. daca este o infractiune pentru care actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate, retragerea poate interveni oricand pana la solutionarea definitiva a cauzei.
Daca nu este o astfel de infractiune nu putem vorbi de retragerea palngerii.
In ceea ce priveste discutia cu cel care v-a facut plagerea nu stiu in ce masura va este utila. Intai vedeti despre ce este vorba si cu ce probe sunt dovedite cele mentionate in plangere, dupa care veti sti ce este de facut, luand eventual legatura cu un avocat.
un sfat:
nu incercati sa aveti in aceasta faza o negociere cu respectiva persoana; se poate intelege ca va asumati o anumita doza de vina.
va prezentati la organul de cercetare penala, luati la cunostinta(cum am mentionat0 si abia pe urma analizati.
opinia mea,desigur
Politist - hartuire -
baka
Domnilor, am nevoie de ajutorul dvs. In urma unei plangeri penale pt fals impotriva unei institutii a statului, procurorii au trimis dosarul politiei pentru ... (vezi toată discuția)