avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... insarcinata si concediata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

insarcinata si concediata

supun atentiei dumneavoastra urmatoarea speta: lucrez intr-o scoala, cu contract pe perioada determinata, care expira in data de 7 august 2012. In data de 1 iunie 2012 am adus la cunostinta angajatorului faptul ca sunt insarcinata iar astazi mi a fost dat preavizul in care mi se specifica ca nu mi se va mai prelungi contractul de munca incepand cu data de 7 august 2012 . Este legal? daca se poate un raspuns argumentat cu baza legala in vigoare , va rog.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 29 Iunie 2012
Este corecta decizia angajatorului .. avand in vedere ca aveti un c.i.m. incheiat pe durata determinata, angajatorul nu are obligatia de a decide prelungirea duratei indiferent daca sunteti sau nu insarcinata.

La incetarea c.i.m. puteti intra in somaj si din somaj in concediu de maternitate si apoi in CCC ... pe perioada acestor concedii somajul este suspendat, urmand a se relua la incetarea CCC.

Art. 56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
......
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
....
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc pentru raspuns. puteti sa-mi spuneti ce acte trebuie sa solicit de la angajator la incetarea contractului de munca?
Trebuie sa solicitati urmatoarele documente:
- decizia de incetare a c.i.m.
- adeverinta de munca pentru perioada lucrata. Daca lucrati dinainte de 01.01.2011, atunci in lipsa carnetului de munca, adeverinta de vechime pana la 01.01.2011 trebuie vizata de catre ITM.
- adeverinta de somaj
- in practica, se mai solicita si nota de lichidare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea unei gravide cu contract pe perioada determinata anca_alex anca_alex Buna ziua.Ma numesc Anca si am si eu niste nelamuriri.Sunt insarcinata.Lucrez intr-o companie multinationala si sunt angajata cu contract p perioadata ... (vezi toată discuția)
Concediu de cresterea copilului mynoady mynoady Buna seara. Va rog sa ma lamuriti in privinta procedurii de obtinere a concediului de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani. Sunt angajata cu ... (vezi toată discuția)
Contract de munca perioada determinata stefanandrei stefanandrei Sunt insarcinata in 4 saptamani si lucrez la o companie de la inceputul anului, dar ei imi fac contract pe perioada determinata, ultima prelungire fiind in ... (vezi toată discuția)