avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... HELP ! Catre "Anonim" - va rog raspundeti-mi la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

HELP ! Catre "Anonim" - va rog raspundeti-mi la intrebarea legata de atacarea contractului de catre un fost concubin !!!

Cel mai recent răspuns: LAWPROFILE , utilizator 21:19, 17 Decembrie 2004

>Daca vanzatorul avea vreun titlu care sa-i ateste dreptul de propietate asupra imobilului[orice act] atunci esti de buna credinta si in masura in care celalalt n-a plecat din imobil poti intenta o actiune in revendicare in care sa te prevalezi de contractul tau de vanz-cump. si de art.480 C.civ.Daca vanzatorul nu avea un titlu situatia se complica pt. ca va trebui sa te prevalezi de teoria proprietarului aparent ceea ce imlica ca trebuie sa dovedesti ca a existat o eroare obsteasca asupra calitatii de proprietar a vanzatorului si aceasta eroare a fost invincibila;pana la aceasta dovada vei fi considerat de rea credinta in masura in care fostul concubin va reusi sa dovedesca ca a contribuit la acel imobil.Daca esti considerat de rea credinta actiunea in anularea contractului intentata de fostul concubin poate fi admisa de aceea in cursul procesului trebuie sa-l chemi in garantie pe vanzator pt ca ulterior sa te poti regresa cu succes impotriva lui prin actiune in evictiune pt a-ti recupera pretul plus daune-interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evictiune Doncean Doncean Vanzatorul si cumparatorul, in asociere, nu urmeaza sfatul Notarului care se disculpa. Se elibereaza act notarial fortat. Cum definiti evictiunea? (vezi toată discuția)
Vanzare imobile! Borsec Borsec Buna ziua! Vreau sa va intreb ceva in legatura cu vanzarea unui bun imobil. Daca bunul este vandut la doua persoane am inteles ca proprietar este cel care a ... (vezi toată discuția)
Cine despagubeste? danaa1 danaa1 Buna seara, Doi frati dezbat sucesiunea dupa tatal lor. Unul se alege cu un imobil la oras,celalalt cu casa la tara. Cel de la oras intre timp vinde ... (vezi toată discuția)