avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Probleme la stomatolog
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Probleme la stomatolog

In cazul in care medicul meu stomatolog a facut unele greseli (legate de coroanele dentare ) , greseli pe care mi le a confirmat vizita la un al doilea stomatolog cum sa procedez ? Inca nu mi a fixat coroanele dentare definitive dar orice repros va avea repercursiuni asupra mea- si in plus cine ar mai avea curaj sa mai continue la un astfel de medic? Daca o sa i aduc la cunostinta nemultumirile mele nu o sa mi mai inapoieze radiografiile facute in privat . Dar cel mai important este ca a facut greseli ireparabile. Ii reprosez direct sau fac o plangere?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:35, 30 Iunie 2012
Daca exista o culpa medicala , care poate fi "transformata" de lege in culpa penala , numai o expertiza de specialitate poate stabili.
In aceasta situatie , aveti posibilitatea de a formula plangere , probabil pentru malpraxis , la Camera Federativa a Medicilor , mi se pare ca si stomatologii au una , dar si aici situatia nu este "roza" intrucat astfel de organisme , pe principiul "corb la corb nu isi scoate ochii" se poarta precum niste organizatii profesionale care doar iau apararea celor aflati in situatii porfesionale dificile/grave.
Formulati plangere penala la parchet , solicitand ca in urma cercetarilor care vor fi intreprinse sa se stabileasca si incadrarea juridica a faptei.
In cadrul aceste plangeri , probabil se va administra proba cu expertiza medico-legala care va stabili eventuala culpa , in afara unuor alte probe cu care va fi coroborata.
Puteti formula si actiune civila in pretentii , astfel cum am aratat mai sus.
Este recomandabila angajarea unui avocat priceput pentru a va consilia si pentru a va sustine problema.

N.B.
Daca va exista o culpa reala :

Categoria , din ce in ce in ce mai raspandita , a medicilor incompetenti , a penibililor.
"Baietii" acestia au bani si isi cam permita orice , inclusiv sa nu stie carte .
Si cat loc este la cosit iarba , de exemplu !
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Iunie 2012
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrare dentara gresita florinn86 florinn86 Buna seara. Totul a inceput acum 2 luni , am strans ceva banuti si am zis sa ma duc la dentist sa-mi pun maselele . Am avut nevoie de 2 lucrari dentare ( punti ... (vezi toată discuția)
Malpraxis ioanavog ioanavog Am depus plangere impotriva unui medic la Colegiul Medicilor Dentist. In conditiile in care nu am fost audiata, expertizata ( deci regulamenul de organizare si ... (vezi toată discuția)
Escrocat de un dentist catalinstanescu catalinstanescu Buna ziua ,ma numesc Stanescu Catalin ,in urma cu doua luni am fost la un cabinet stomatologic pentru solutionarea a patru carii dentare si lipirea unui dinte ... (vezi toată discuția)