buna ziua,
pe scurt lucrurile stau asa. doi tineri se casatoresc, fac impreuna doi copii, domnul a plecat dupa alta. asta s-a intamplat cu zece ani in urma. doamna a ramas in casa cu cei doi copii. a facut o multime de imbunatatiri. acum domnul vrea sa divorteze si pretinde: un divort din vina ambelor parti (caci se vrea campion in orice situatie) si partaj. doamna are facturi si chitante pt tot ceea ce a facut singura si martori ca domnul a plecat acum zece ani. el o ameninta insa ca apartamentul se va imparti fix in jumatate. ea si fetele o parte, el singur cealalta parte. ce sanse are ea, dupa lege?
va multumesc foarte mult.
Nu ati precizat cel mai important lucru: imobilul este bun comun ?
Daca raspunsul este unul afirmativ atunci acesta face parte din masa partajabila.
Bunul se va imparti intre parti conform cotelor de contributie prezumate de lege 50%, doamna are insa posibilitatea sa pretinda o cota mai mare avand in vedere investitia facuta in perioada despartirii in fapt a sotilor.
Avand in vedere si prezenta copiilor, cel mai sigur este ca bunul va fi atribuit sotiei cu obligarea acesteia la plata unei sulte reprezentand valoarea in bani a cotei-parti a celuilalt sot.
1.Nimeni nu va poate obliga sa divortati prin acord, daca sotul se face vinovat in exclusivitate de distrugerea casniciei.
2.Partajul se rezolva dupa ce instanta pronunta divortul, in baza probatoriilor administrate (inscrisuri, interogatorii, martori, expertize de specialitate).
Expertul, in baza obiectivelor stabilite de catre instanta in baza solicitarilor dvs., va spune clar care este valoare imbunatatirilor efectuate, care au sporit pretul locuintei.
Veti putea cere cota majorata din bunurile dobandite in timpul casatoriei, impartirea in cote egale nefiind aplicata automat de catre instanta, in situatia dvs.
Divort
ionela18
BUNA ZIUA.
Eu si sotul meu am decis de comun acord sa divortam dupa 8 ani de casnicie, am ajuns la concluzia ca nu mai putem sa stam impreuna. Noi locuim ... (vezi toată discuția)