avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ipoteca constructie edificata pe teren in folosinta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ipoteca constructie edificata pe teren in folosinta gratuita de la primarie

Am un teren primit in folosinta gratuita de la primarie. Pe acesta am edificat o constructie. Doresc sa ipotechez constructia pentru a obtine un credit de refinantare, dar consiliul local a instituit o interdictie de instrainare a terenului( inscrisa in CF). Interdictia conform HCL, se poate radia doar daca solicit primariei cumpararea terenului. Intrebarea mea este urmatoarea: Pot ipoteca doar constructia pentru a obtine credit de la o banca, in conditiile existentei acestei interdictii? Daca da, ce banci accepta o astfel de ipoteca?
Cel mai recent răspuns: Dascalu Camelia Raluca , utilizator 10:34, 29 Iunie 2012
In general bancile se feresc de astfel de garantii si din cate stiu eu nu le accepta in garantie deoarece in situatia unei executari silite este foarte greu de executat un astfel de imobil deoarece nimeni nu cumpara un imobil cu o situatie juridica complicata.
Dar dvs. sunteti concesionar iar primaria concedent si poate fi o sansa sa ipotecati imobilul pentru a obtine un credit, insa numai daca concedentul (respectiv primaria) isi da acordul pentru ipotecarea terenului respectiv si implicit pentru instrainarea lui. Primaria trebuie sa semneze in contractele aferente imprumutului (in calitate de concedent) sau sa va dea un inscris autentic.
Din practica va spun ca e foarte greu de obtinut un astfel de credit din 2 considerente:
1, primariile nu-si dau acordul, fug de acte si raspundere ca dracu de tamaie,
2. bancile nu accepta astfel de garantii, mai ales cand discutam de imobile (sunt prevazute in norme aspecte clare: imobile fara sarcini sau interdictii)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ipotecare bun concesionat feel feel poate fi ipotecat un teren asupra caruia ai drept de concesiune iar constructia de pe teren este proprietatea concedentului? (vezi toată discuția)
Constituirea dreptului de proprietate Event Consult SRL Event Consult SRL Buna tuturor ! Ma confrunt cu urmatoarea speta legata de admiterea in garantia unui credit a unui imobil, juridica pana la urma : un client a achizitionat in ... (vezi toată discuția)
Banca vrea sa execute si apartamentele construite peste imobilul ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)