avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... vanzare teren si descarcare gestiune
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

vanzare teren si descarcare gestiune

Buna ziua Va rog daca ma puteti ajuta cu inregistrarile contabile la urmatoarea problema .
1. am achizitionat un teren cu 1000 lei si am inregistrat :

211 = 404 1000 lei

2. Am reevaluat terenul la 1100 lei si am inregistrat :

211 = 105 100 lei

acum vreau sa vand terenul .Care din urmatoarele variante de inregistrari contabile pentru vanzare si scoatere din gestiune,este corecta ?

6583 = 211 1100 lei
105 = 7583 100 lei

sau

2. 6583 = 211 1000 lei
105 = 211 100 lei

va multumesc
Cel mai recent răspuns: crissy2703 , utilizator 18:26, 30 Iunie 2012
Pretul de vanzare nu are legatura cu cel din contabilitate, el fiind stabilit prin negociere intre vanzator si cumparator.In orice caz pretul de descarcare va fi cel reevaluat.
sunt de acord ca pretul de descarcare va fi cel reevaluat , insa ce nu stiu eu cum sa fac sunt inregistrarile contabile. Adica descarc toata valoarea de pe 211 pe un cont de cheltuiala iar 105 il fac venit sau contul 105 il inchid cu 211 si 211 il trec pe cheltuieli ?! sau poate este o alta varianta ??
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezerve din reevaluare iuli-ana iuli-ana Buna ziua, Am facut reevaluare la 31.12.2011 la o cladire pe care acum patronul vrea sa o vanda. Valoarea initiala a cladirii a fost de 75.000 lei ( 212), ... (vezi toată discuția)
Vanzare cladire man sofia man sofia S-a cumparat acum cativa ani de catre un srl platitor de tva , o cladire noua care era a unei cooperatii mestesugaresti ,si nu s a dedus tva ,acum se vinde tot ... (vezi toată discuția)
monografii vanzare mijloc fix neamortizat si vanzare obiect de inventar? ionela11 ionela11 Buna ziua, Va rog daca se poate sa ma ajutati cu o monografie contabila privind vanzarea unui mijloc fix care a fost achizitioonat in dec , iar amortizarea ... (vezi toată discuția)