avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Tert sustinator pentru asociati
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Tert sustinator pentru asociati

Buna ziua,
As dori sa ma lamureasca cineva cu urmatorul lucru:
In cadrul unei proeceduri de achizitie publica, daca unul din ofertanti este un grup de operatori ( o asociere de mai multe societati ) se pot folosi sustineri pentru capacitatea tehnica (personal si echipamente) din partea mai multor operatori. Ca sa fiu mai clar, in cadrul acestei asocieri, 2 sau 3 mebri pot fi sustinuti fiecare de cate o alta societate?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: iulian_maric , utilizator 11:14, 4 Iulie 2012
In Ordinul 509 ANRMAP se face referire la modul de acordare a sustinerii. Se poate face dar numai pentru anumite criterii(echipament, personal).
Multumesc,
As dori sa intreb si mai concret; Suntem 5 societati intr-o asociere. Noi avem sustinere pentru echipament si personal de executie de la o terta societate iar un alt mebru are sustinere pe experienta similara de la o alta terta societate. Putem depune oferta in aceasta matrita de sociere?
Interesanta idee, dar inaplicabila. Sustinerea poate fi acordata numai ofertantului, in cazul de fata asocierii, si nu unuia dintre membrii acesteia. Daca matrita ar fi posibila, cerinta privind experienta similara s ar putea demonstra prin cumularea atat a resurselor membrilor grupului cat si ale tertului sustinator. Trebuie avut in vedere ca, daca ofertantul, respectiv asocierea, beneficiaza de sustinere privind experienta similara din partea unui tert, aceasta trebuie dovedita in intregime de catre sustinator.Parerea mea:)
pt. a primi un raspuns trebuiesc furnizate mai multe informatii. ce obiect are procedura, in ce consta sustinerea privind experienta, ce anume activitati presteaza fiecare asociat. in functie de aceste informatii se poate trage o concluzie clara. de principiu asocierea sau chiar o parte dintre asociati pot fi sustinuti de terti fie pt experienta, economic, dotare tehnica sau personal in mod cumulativ dar depinde de situatia concreta
Opinia mea este ca, din cuprinsul alin 3 art. 186 si al alin 3 art. 190 din OUG 34/ 2006, angajamentul ferm al tertului nu poate fi incheiat decat pentru sustinerea grupului, nu si pentru sustinerea unuia sau mai multora dintre membrii acestuia. Pe de alta parte, din Anexa 2 la Ordinul 509 al ANRMAP, reiese ca numai resursele tehnice si umane pot fi cumulate atunci cand se depune oferta comuna sustinuta de catre un tert, nu si cifra de afaceri sau experienta similara, care trebuiesc dovedite in intregime ori de catre sustinator, ori prin cumularea experientei similare/cifrei de afaceri a membrilor grupului.

Alte discuții în legătură

Tert sustinator sau asociat? Katri Katri Buna ziua, In situatia in care am o firma nou infiintata (implicit fara cifra de afaceri, fara experienta similare, fara resurse umane si tehnice suficiente), ... (vezi toată discuția)
Urgent - sustinere in cadrul unei licitatii publice andr_georgi andr_georgi Va rog sa-mi spuneti daca o firma mica care are spre exemplu 8 angajati iar in cadrul unei licitatii publice ii trebuie pentru executie 50 de angajati, iar ... (vezi toată discuția)
Nedumeriri in noua legislatie greensea greensea Buna ziua Potrivit noii legislatii in domeniu, cerinta cu privire la experienta similara poate fi indeplinita la comun de asociatii ofertanti sau de ofertant ... (vezi toată discuția)