avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Tert sustinator sau asociat?
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Tert sustinator sau asociat?

Buna ziua,
In situatia in care am o firma nou infiintata (implicit fara cifra de afaceri, fara experienta similare, fara resurse umane si tehnice suficiente), pot participa la licitatie cu tert sustinator pentru demonstrarea capacitatii economice si financiare si capacitatii tehnice si / sau profesionale sau ar fi mai bine sa merg in asociere?
Exprimarea din Ordinul ANRMAP 509/2011 Anexa 2 „se cumuleaza” se poate interpreta ca ofertantul poate de aiba spre exemplu cifra de afaceri 0 lei iar asociatul intreaga cifra de afaceri solicitata de autoritatea contractanta sau ofertantul poate sa aiba resurse umane si tehnice 0 iar tertul sustinator sa vina cu resurse umane si tehnice necesare ?
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 08:45, 2 Iunie 2015
In Ord.509 sustinerea tertilor este tratata distinct pentru cifra de afaceri, experienta similara si resursele umane/tehnice, si ca urmare se poate prezenta tert sustinator pentru fiecare din aceste domenii.

Optiunea de a prezenta tert sustinator sau asociat este doar a dvs. si depinde de aprecierea dvs.
Daca apreciati ca puteti executa singuri contractul, veniti cu terti, daca nu, va asociati cu cineva care sa execute partile pe care credeti ca dvs. nu puteti singuri.
Vedeti si pe site-ul ANRMAP:[ link extern ] .

Interpretarea dvs. despre cumularea criteriilor din ord.509 este corecta
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2015
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tert sustinator pentru asociati iulian_maric iulian_maric Buna ziua, As dori sa ma lamureasca cineva cu urmatorul lucru: In cadrul unei proeceduri de achizitie publica, daca unul din ofertanti este un grup de ... (vezi toată discuția)
Iso subcontractant ibitza78 ibitza78 Buna ziua! Am urmatoarea speta: Cerinta din Fisa de date este \\"[i]Se va prezenta Certificat privind implementarea si mentinerea unui Sistem de management ... (vezi toată discuția)
Tert sustinator capacitate tehnica si/sau profesionala luandai luandai Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii cu privire la urmatorul caz: Intentionam sa participam la o licitatie, insa nu indeplinim una dintre ... (vezi toată discuția)